Öğrencilerden klasik müzik ziyafeti

Öğrencilerden klasik müzik ziyafeti

Özel İzmir Amerikan Koleji Klasik Müzik Orkestrası okulun veli, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarına üç ayrı konser vererek pandemi nedeniyle ara verdikleri bu sanatsal geleneği tekrar yaşama geçirdi.

2008 yılında kurulan ve 73 kişilik kadrosuyla Türkiye’nin lise düzeyinde en kapsamlı klasik müzik orkestralarından biri olarak kabul edilen Özel İzmir Amerikan Koleji Klasik Müzik Orkestrası okulun veli, öğretmen, öğrenci ve çalışanlarına üç ayrı konser vererek pandemi nedeniyle iki yıl boyunda ara vermek zorunda kaldıkları bu sanatsal geleneği tekrar yaşama geçirdi.

.png

ACI Müzik Öğretmeni, orkestranın kurucusu ve maestrosu Çağrı Düzalan şefliğinde öğrencilerin verdiği konser, izleyicilerden tam not aldı. 22 keman, 17 yan flüt, 17 piyano, 2 klarnet, 2 çello, 2 gitar, 1 arp, 1 saksafon, 1 akordeon, 1 bağlama, 2 vurmalı (perkisyon ve davul) çalan öğrenciden ve 5 vokalden oluşan orkestra F. Chopin’den S.Rahmaninov’a, E.Grinko’dan tangoya, Metallica’dan Napoliten aryalara ve F.Schubert liedlerine uzanan muhteşem bir repertuarla izleyenleri büyüledi. Orkestra ayakta alkışlandı.

0-1.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.