Öğretmenler İzmir'de buluştu

Öğretmenler İzmir'de buluştu

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci ara tatil döneminde, 'Aktif Dinleniyorum Etkinlikleri' ile öğretmenlerle buluştu.

Eğitimin niteliğini yükseltmek amacıyla atılan her adımın en yakın takipçisi ve uygulayıcısı olmaya devam eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci ara tatil döneminde de öğretmenler ile bir araya gelerek birbirinden nitelikli etkinliklere imza atıyor.

20231118-100201.jpg

İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde;

13-15 Kasım 2023 tarihleri arasında Türkçe Dersinin Beceri Alanlarına Göre Değerlendirilmesi Çalıştayı’yla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya yeni konulan, Türkçenin dört dil becerisinde değerlendirilmesine yönelik öğretmenlerin öğrenme alanlarına özgü biçimlendirici ölçme ve değerlendirme araçlarını hazırlama yeterliliklerinin artırılması amaçlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde akademisyen ve öğretmenler buluşmasında güçlü bir şekilde karşılık bulan çalıştay sayesinde beceri alanları ve ölçme değerlendirme konuları masaya yatırılıp sahada etkin kullanılacak ölçme araçları geliştirildi.

20231118-100325.jpg

13 Kasım 2023’te düzenlenen Müzede Yaratıcı Drama etkinliği ile etkin dinlenme ve hayat boyu öğrenme anlayışıyla öğretmenlerin hem kişisel gelişimlerinin desteklenmesi hem de okul dışı öğrenme ortamını deneyimleyerek öğrencileri için zengin sınıf ortamları oluşturmalarına katkı sunulması amaçlandı.

20231118-100406.jpg

16 Kasım 2023’te “Oynayan ve Üreten İnsan”, “Türk Kültüründe Geleneksel Oyunlar”, “Oyun Zamanı” adlı oturumlarından oluşan “Oyun Günü” etkinliği ile Türklerin sosyal hayatında önemli yeri olan oyunların, kültürel miras, genetik kodlar ve köklerimizin yaşatılıp aktarılması amaçlandı.

17 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen “Müzede Kaçış” adlı eğitsel dijital oyun etkinliğinde ise öğretmenlerin etkin dinlenmeleri ve müzede belirli aralıklarla yapılacak oyunu öğrencileri için deneyimlemeleri amaçlandı. Ara-bul, yaratıcı drama, kolaj hazırlama gibi yöntem ve teknikler ile dijital araçların harmanlanmasıyla hazırlanan oyun küçüklere olduğu kadar büyüklere de hitap ediyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.