Öğretmenlerin sorunları çözülmeden, Milli Eğitim’deki sorunlar çözülemez

Öğretmenlerin sorunları çözülmeden, Milli Eğitim’deki sorunlar çözülemez

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolasıyla yayımladığı mesajında, öğretmenlerin sorunları çözülmeden Milli Eğitim’deki sorunların çözülemeyeceğini söyledi. 

24 Kasım’da en az 60 bin öğretmen ataması yapılması ve bugüne özel bir maaş ikramiye verilmesi gerektiğini belirten CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, “Öğretmenler için söz verilen ek 3600 gösterge verilmeli; sözleşmeli, ücretli, vekil gibi statülere son verilerek tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır” dedi. 

fotograf-039.jpeg

GÜRER’İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olması sebebiyle her yıl 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsattı. 

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARINI  ÇÖZÜN

AKP hükümetleri döneminde Milli Eğitim’deki sorunların her yıl katlanarak arttığına işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, MEB de her dönem  biriken sorunların çözülmesinin yolunun, öğretmenlerin sorunlarını çözüp beklentilerine karşılık vermekten geçtiğini ifade etti.

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER 

Ülkemizde atama bekleyen 400 binden fazla öğretmen varken halen 100 bin öğretmen açığının bulunduğuna dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 24 Kasım’da en azından 60 bin öğretmen ataması için açıklama  yapılması beklendiğini ifade etti.

BİR MAAŞ İKRAMİYE 

Gürer, Öğretmenler Günü’nü hamasi nutuklarla kutlamanın, öğretmenlerin sorunlarına çözemeyeceğine vurgu yaparak, “24 Kasım’a özel olarak tüm öğretmenlere maaşları tutarında bir maaş ikramiye verilmesi, ekonomik sıkıntı içinde olan öğretmenlerimizin sorunlarının bir nebze de olsun çözümüne kattı sağlayacaktır” dedi. Bu konuda verdiğimiz teklifler Meclis’te kanunlaşmalıdır” dedi.

EK GÖSTERGELER 

Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından öğretmenlere ek 3600 gösterge verileceğinin açıklanmasının üzerinden 2 yıl geçtiğini ancak bu sözün halen yerine getirilmediğini de belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenlerin bu konudaki beklentilerini daha fazla zamana yaymadan bir ön anca ek 3600 göstergelerinin verilmesi gerektiğini ifade etti. 

ÖĞRETMENLER ARASINDA STATÜ AYIRIMI YAPILMAMALI 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenler arasında kadrolu, sözleşmeli, vekil, ücretli gibi ayırımlarının yapılmasının, aynı işi yaptıkları halde kadrolu olmayanların mağduriyetine neden olduğuna da değinerek, bu konuda mutlaka bir düzenleme yapılıp, öğretmen görevi yapan kadrosuz öğretmenlerin kadroya alınması gerektiğini belirtti ve “PIKTES öğretmenleri de kadroya alınmalıdır” dedi.

2 YILDA 7 KANUN TEKLİFİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenlerin sorunları, talepleri ve beklentilerine ilişkin son 2 yıl içinde 7 farklı kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sunduğunu da belirterek, “Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aydınlık yarınlara hazırlayan fedakâr öğretmenlerimizin gününü kutluyor, en kısa zamanda tüm sorunlarının çözülmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.