ÖĞRETMENLERİNİ ÖRNEK ALDI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

ÖĞRETMENLERİNİ ÖRNEK ALDI DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Spor yapan öğretmenlerini örnek alarak yola çıkan Milli sporcu Ali Kalyoncu’ yu İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi makamında kabul etti.

Ayrancılar İmam Hatip Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Ali Kalyoncu 10 yaşından beri sporla uğraştığını söyledi. Spor hayatına spor yapan öğretmenlerini görerek başladığını da belirten Ali Kalyoncu’nun 2014 yılında Romanya da düzenlenen Jujitsu U15 Dünya Şampiyonasında Dünya 4.lüğü madalyası da bulunmakta.Kabulde İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Okul Müdürü Tuba Akın Kara ve milli sporcu Ali Kalyoncu’nun babası Cesur kalyoncu da hazır bulundular.

unnamed-(7)-020.jpg

10 yıllık spor hayatında iki yüzden fazla madalya..

10 yıllık spor geçmişine  200 den fazla madalya kazandığını belirten lise öğrencisi Ali Kalyoncu 6 branşta spor yaptığını belirtti. Boks, Taekwondo, kickbox, wushu, Jujitsu, Muay Thai branşlşarında birçok madalya kazanan Ali Kalyoncu’nun babası Cesur Kalyoncu “Oğlumun spor hayatına her zaman destek olacağız. Tüm maçlarında yanında oluyorum.” Dedi.İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin sadece akademik değil sportif başarılara da göstermiş olduğu hassasiyetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalyoncu kendilerini kabul eden milli eğitim müdürüne teşekkür etti.

2017 yılında liseler arası boks maçlarında da İzmir birinciliğini olan Ali Kalyoncu Genç Erkekler 55-56 kiloda ise Türkiye birinciliği ödülüne sahip. Antalya’da düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonasında İzmir ilini başarı ile temsil ederek Türkiye birinciliği madalyasını almaya hak kazanan Ali Kalyoncu hedefinin Dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Akademik başarılarının yanına sportif başarılarını ekleyen Ali Kalyoncu aynı zaman da beden eğitim, öğretmeni olmak ve gençleri zararlı alışkanlıklar yerine spora yönlendirmeyi istiyor. “Profesyonel spor hayatımın yanında beden öğretmenliği yapmak istiyorum. Genç arkadaşlarımın zararlı alışkanlıkları değil sporsa, sanatta veya okulda başarılı olmaları için elimden geleni yapacağım.”İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Wushu ve Muaythai branşlarında milli sporcu olarak devam spor hayatına devam eden Kalyoncudan arkadaşlarını spora teşvik etmesini istedi.

Milli Eğitim Müdüründen Müjde…

Yeni eğitim öğretim döneminde 1 ya da 2 spor lisesinin daha açılabilmesi için çalışma yaptıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi “ İnsan spor yapmadığı zaman bakış açısı sağlıklı olmuyor. Çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimleri için eğitimciler olarak üzerimize düşeni yapmak zorundayız.  Öğrencilerimize spor yaptırma hatta onların lisanslı sporcular olması için biz İzmir Millî Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü çalışmaya yapmaya hazırız.”Spor yapan insanların daha rahat iletişim kurduğunu da belirten Yahşi; Zararlı alışkanlıklar yerine spora, sanata, bilime yönelmiş çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın hiçbir zararlı  alışkanlığın bağımlılığın ağına düşmesine izin vermeyiz.” Dedi.Ali Kalyoncu Ağustos ayı içerisinde düzenlenecek olan Milli takım kampına da katılacak. Milli sporcuya hediye veren Milli Eğitim Müdürü Yahşi ,  Ali Kalyoncu’ya başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.