“Öğretmenlik mesleği çok kutsaldır”

“Öğretmenlik mesleği çok kutsaldır”

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan törende yaptığı konuşmada  "Ege Üniversitesi; temel değerlerine bağlı, düşüncede ve yaşantıda farklılıklara saygılı, kültürel olarak donanımlı ve değişime açık, bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, elde ettiği bilgi birikimini toplumun yararına sunan bireyler yetiştiren eğitim ve araştırma alanında bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan öncü ve atılımcı yanıyla 1955 yılından beri faaliyet gösteren, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden birisidir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleriyle ifade ettiği anlayışın takipçisi olarak amacımız; örgütsel bağlılık ve aidiyetinin yüksek olduğu dünyadaki öteki üniversiteler ile eş değer bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır” dedi.

Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Ersan,  “Bugün hepiniz Egeli olmanın ayrıcalığını yaşayarak mezun oluyorsunuz. Ege Üniversitesinde geçirdiğiniz eğitim hayatınız boyunca mutlaka acı tatlı anılarınız olmuştur. Unutmayınız ki bu anılarınız yaşam boyu güzel bir şekilde hatırlanacağınız hikâyeler olarak sizinle gelecek. Bundan böyle daha büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Sizleri, üstleneceğiniz sorumlulukları yerine getirebilecek donanıma sahip olarak mezun ettiğimize inanıyoruz. Artık ülkemizin dört bir yanına dağılıp bu kutsal mesleğe başlamaya hazırsınız. Hepinize başarılı bir kariyer, huzur dolu bir yaşam diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki eğitim fakülteleri içinde ayrıcalıklı bir yere sahibiz”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz gerçekleştirdi. Konuşmasında mezunlara ve ailelerine seslenen Prof. Dr. Yılmaz "İnsan, hayatının içinde birçok an yaşar. Bunların bir kısmı acılarla bir kısmı sevinçle bir kısmı umutla bir kısmı hüzünle doludur. Yaşanan bu anların birçoğu hafızamızda kalmaz. Birçoğunu unutmak için çalışırız. Unutulmayan ve herkesin hatırasında gün gibi hatırlanan özel anlardır. İşte bugün, böyle özel bir gün için toplanıyoruz. Bu özel anın bütün pozitif enerjisini hayat boyunca üzerimizde olmasını diliyorum. 64 yıllık köklü Ege Üniversitesinin 20 yıllık genç bir fakültesi olan nitelikli öğretim üyesi kadromuz; akademik, kültürel ve fiziki olanaklara sahip kampüs ortamında olmamız nedeniyle Türkiye’deki eğitim fakülteleri içinde ayrıcalıklı bir yere sahibiz. Fakültemizin en büyük gurur kaynağı her yıl alanındaki en yüksek yüzdelik dilimden öğrenciler tarafından tercih edilmesi ve mezunlarının mesleki başarılarıdır. Üniversite mezunu olmanın ötesinde üniversiteyi bir öğretmen ve eğitimci olarak tamamlamanın ise kuşkusuz daha özel bir anlamı vardır" dedi.

Fakülte birincisi Abdullah Kalay ise “Bu fakültede öğrendiğimiz en değerli bilgilerden biri; öğretmenlerin hayatları boyunca daima bir öğrenci gibi olmalarıdır. Bizler öğretmeyi öğrenen bireyler olarak yaşamımız boyunca öğrenmeye açık bireyler olacağız. Mezun olduğumuz üniversitemizin adı ile vatanımızın her köşesinde görevlerimizi yapacağız. Öğretmenlik mesleği çok kutsaldır. Bizlere bu mesleği öğreten, kendini geliştiren bireyler olmamıza destek olan tüm Eğitim Fakültesi hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Zeybek gösterilerinin de sergilendiği törende, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesini birincilikle bitiren Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri lisans programı öğrencisi Abdullah Kalay, plaketini Prof. Dr. Mehmet Ersan'dan aldı. Fakülte ikincisi Türkçe Öğretmenliği lisans programı öğrencisi Afra Nur Sarpsedefçi, plaketini Prof. Dr. Hülya Yılmaz'dan alırken fakülte üçüncüsü Türkçe Öğretmenliği lisans programı öğrencisi Reyhan Çoban, plaketini Doç. Dr. Esin Şahin Pekmez'den aldı. Kep atma töreninin ardından mezuniyet töreni sona erdi.

 

+++ege---egitim-fak-2018-2019-mezuniyet-toreni-(114).jpgArif Çayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.