Oğuz Aksaç, "Aleyna Tilki'yi beğeniyorum"

Oğuz Aksaç, "Aleyna Tilki'yi beğeniyorum"

Takipçilerinden gelen ısrarlar neticesinde Oğuz Aksaç, ikinci kez Emre Yücelen ile buluştu.

 Müzisyen, yorumcu ve vokal koç Emre Yücelen'in "Emre Yücelen Şan Dersi" adlı YouTube kanalında yayınlanan "Emre Yücelen ile Stüdyo Sohbetleri" programına geçtiğimiz sene katılan ve yoğun ilgi gören röportajdan sonra,  takipçilerinden gelen ısrarlar neticesinde Oğuz Aksaç, ikinci kez  Emre Yücelen ile buluştu. Müzik, aşk, kültür ve yeni çıkan caz tarzındaki albümü "Nadide" üzerine konuştu.

emreoguz.jpg

HERKES MÜZİKTE BİR ÖTEKİ KAVRAMI OLUŞTURUYOR

Oğuz Aksaç müzikte yaratılan kamplaşmaya dikkat çekerek "Herkes müzikte bir öteki kavramı oluşturuyor. Müzikte kamplaşmaya gerek yok. Ceylan Ertem "Zalım"ı, Cem Adrian "Öf öf"ü okuduğu zaman herkes alkışlıyor ama bir Türkücü Pop okuduğu zaman herkes tepki ile karşılıyor. Herhangi bir müzik türü altyapısı ile iyi yapıldığı, duygusu geçtiği sürece desteklenmeli. Bir müzik türünü dinleyen diğer müzik türünü dinlediğini saklamamalı ve ötekileştirmemeli." dedi.

ALEYNA TİLKİ'YE ÇAMUR ATMAYIN

Oğuz Aksaç genç yetenek Aleyna Tilki hakkında "Aleyna Tilki'yi eleştiren çok ama ben beğeniyorum.Epey de iyi okuyor. Yarışmadaki söylediği türküleri nasıl iyi söylediğini görmediniz mi? Herkes kıza çamur atıyor ama iyi şeyleri alkışlamayı bilmeliyiz. Bizde "benden değilse kötü yapıyordur o" mantığı var." ifadelerini kullandı.

SANAT EĞİTİMİNDE ÇOCUKLARIMIZI DOĞRU EĞİTEMİYORUZ

Müzik ve vokal eğitimlerine üzerine geçen bir konuşmada Oğuz Aksaç "Dershane ve okul reklamlarında öğrencilerin isimlerinin yanına kazanılan her bölüm yazılır. Ancak Güzel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Müzik bölümlerinin kazanıldığı yazılmaz. Koca bir sınıfta fen ve sosyal becerileri olan öğrencilerin yanında iki tane müzik kulağı olan çocuk çıksa; bu çocuklar diğer arkadaşlarıyla yarışma yerine; birbirleri ile sanatsal yetenekleri üzerinden rekabette olsa iyi olmaz mı? Sistemde bir sıkıntı var ve biz çocuklarımızı yetenek ve becerilerine göre geleceğe hazırlamak zorundayız. Bana öğrenci ve müzisyen yetiştirmek ister misin? diye çok soruyorlar. İsterim ama ayda 15 gün konserden konsere koşan biri olarak vakit darlığım var. Düzenli bir gün belirleme şansım olmadığı için belki internet üzerinden, müzisyenler ve müzisyen adayları ile bir eğitim faaliyeti başlatabilirim." ifadelerini kullandı.

"SENİ SEVİYORUM" BENCİL BİR İFADE

Oğuz Aksaç, sevgi üzerine yaptığı konuşmada; "Herkes birbirine "seni seviyorum" diye seslenir. Halbuki "seni seviyorum ben merkezli bir ifadedir. Gizli özne "ben"dir. Kendini yüceltmektir. Aslında "seni sevmek" ifadesi daha güzeldir. Sizin onu varlığınızla sevmenizdir. Seni seviyorum diyen o çiçeği kopartır koklar; ama seni sevmek o çiçeği dalında sulayıp, dalında yaşatmaktır." dedi.

Oğuz Aksaç yeni sahne projeleri olduğunu hatırlatarak; jaz içerikli yeni albümü Nadide'nin Emre Yücelen'in müzik yapım firması "Yücelen Müzik" etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında olduğunun müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.