Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları’nın Büyük Gururu

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları’nın Büyük Gururu

ATATÜRK GENCİ MERT EGE CUMHURİYET BAYRAMI’NDA BREZİLYA’DAN ÜÇ DÜNYA DERECESİYLE DÖNEREK TÜRKİYE’YE BAYRAM HEDİYESİ VERDİ.

Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları 11. Sınıf öğrencisi Mert Ege Arıcı, Brezilya’da düzenlenen Uluslararası MOSTRATEC proje yarışmasında üç ödül kazandı. ‘’Biyokimya’’ kategorisinde birincilik “Türk katılımcılar arasında en iyi proje ” ve “En iyi Uluslararası Proje” ödüllerini aldı.

23-27  Ekim 2017 tarihleri arasında Brezilya’da 32.’ si düzenlenen, dünyanın çok önemli organizasyonlarından olan MOSTRATEC Uluslararası proje yarışmasında, Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları 11. Sınıf öğrencisi Mert Ege Arıcı “Development of Lectin Affinity Hydrogel Membrane Systems for Antibody Recognition” isimli projesiyle 420 Uluslararası finalisti geride bırakarak  ‘’Biyokimya’’ kategorisinde birincilik aldı.

Türkiye’den katılan projeler arasında da en yüksek puanı alarak birinci seçildi. Ayrıca uluslar arası tüm derece alan projelerin içerisinde en iyi (best) proje ünvanını kazandı.

Mert Ege Arıcı, hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan antikorların tanınması ve saflaştırılmasına yönelik polimerik membran sistemi geliştirdiği projesi ile yarışma boyunca jürinin ve halkın beğenisini kazandı. Mert Ege; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen başarısını büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e hediye ettiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.