Okul öncesinde ailelere tavsiyeler

Okul öncesinde ailelere tavsiyeler

Türkiye Okul Öncesi Birliği Derneği Başkanı Dilek Soylu, çocuklarını anaokuluna göndermeyi düşünen ailelere yönelik altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Ebeveynleri, başta minikler olmak üzere kendilerinin tüm beklentilerini karşılayan bir eğitim kurumuna göndermeleri hususunda uyaran Dilek Soylu, “Son yıllarda neredeyse her köşe başında bir okul açılıyor. Ancak bunlar her ne kadar denetimli olsalar dahi gerek teknik altyapı gerekse de öğretmen kalitesi nedeniyle öğrenci memnuniyeti sağlanamıyor” dedi.

“Sınıf mevcudu önemli”

Okul öncesi eğitim ve öğretimde öğrenciyle birebir ilgilenmenin önemini vurgulayan Dilek Soylu, velilerin çocuklarını emanet edecekleri okullarda sınıfların kaçar kişilik olacağını sorgulaması gerektiğini söyledi. Kalabalık okullarda çocuğun kaliteli zaman geçirebilmesinin mümkün olmadığını anlatan Dilek Soylu, “Çocuklarımızın en verimli öğrenme zamanlarında sakin ve öğretmenle birebir iletişim içerisinde olması gerekiyor. Gürültülü sınıflarda eğitim kalitesinde düşme yaşandığını gözlemliyoruz. Çocuklarımızın sınıf mevcudunun az olduğu okullarda daha kaliteli eğitim alması kaçınılmaz” dedi.

“İyi eğitim ve teknik bir arada”

Velilerin karar vermeden önce çocukların okulda bulundukları süre içinde hangi eğitimleri hangi tekniklerle alacakları konusunda araştırmalarını, özellikle çocukların bilişsel ve duygusal özelliklerini geliştirebileceği, gelişen dünyaya kendisini uyum sağlayacağı kültürü veren eğitim sistemini uygulayan kurumların tercih edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Dilek Soylu, “Velilerimiz çocukları için iyi bir gelecek düşlüyorlar. Okul öncesi eğitim tüm eğitim süreçlerinin temelini oluşturuyor. Bu dönemde temelin sağlam olmaması halinde öğrenci ileri dönemde sorunlar yaşayabiliyor. Bu sebeple, okul öncesi eğitimde pedagojik açıdan tecrübesi olan kurumların tercih edilmesi avantajlı olacak. Okul seçerken bu kriterleri iyice analiz etmemeleri gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin geleceği okul öncesi eğitimde” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.