OKUL SERVİSİ FACİADAN DÖNDÜ !

OKUL SERVİSİ FACİADAN DÖNDÜ !

İzmir’den Urla llçesinde bulunan Cengiz Aytmadov Sosyal Bilimler Lisesi’ne öğrenci taşıyan okul servisinin otobanda lastiği patladı. Şans eseri ölen ve yaralanın olmadığı kazada, öğrenciler panik yaşadılar.

İzmir – Çeşme otobasında öğrenci taşıyan okul servisi faciadan döndü. Urla llçesi’nde bulunan Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenci taşımaycılığı yapan minibüs, akşam okulda ders bittikten sonra İzmir’e gelecek öğrencileri alarak yola çıktı. Çeşme otobanından İzmir’e doğru gelen öğrenci minibüsü, Narlıdere tabelalarının olduğu yerde lastiği patladı. Hareket halindeyken lastiği patlayan ve içinde 20 lise öğrencisinin bulunduğu minibüsün lastiği paramparça olunca araba güçlükle yavaşlayarak durabildi. Otobanda hızla giden arabaların arasında yavaş yavaş yolun kenarına yanaşan servis minibüsünün şoförü yol kenarında yedek lastiği taktı. Ancak yedek lastiğinde havası yerinde olmadığı için öğrenci minibüsü yavaş hızda İzmir’in girişinde benzinliğe gelebildi.

Servis öğrencileri araba içinde panik yaşarken, çocukların okuldan dönüşünü bekleyen aileler ise evlerinde dehşet içinde kaldılar. Çocukları sürekli başka başka plakalı arabanın aldığını, okul başladığından beri servis minibüslerinin sürekli eski arabalarla öğrenci taşıdığından şikayetçi olan öğrenci velileri, birkaç kez servis firmasının sahibiyle birkaç kez de okul idaresiyle görüştüklerini ancak buna bir türlü çözüm bulamadıklarını belirttiler. Servis sahibinin, ‘benden başka taşıyan yok, buna katlanacaksınız’ tavrında bir yapı içinde olduğunu ve yılın başından beri bu tavırla öğrenci serviciliği yaptığını ve bu kötü olaya yaşadıklarını söylediler.

Cengiz Aytmatov Okul idaresi, çocukların ölümden döndüğü olayı duyduklarını, velilelirin şikayeti üzerine servisçiyi birkaç kez uyarmalarına rağmen kendisine çeki düzen vermediğini belirterek, artık sadece sözlü değil yazılı olarak da gerekeni yapacaklarını belirttiler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.