Okullara Sağlık Personeli Geliyor

Okullara Sağlık Personeli Geliyor

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin “Başka Mertler Ölmesin” dedi bir çalışma başlattı ve o çalışma TBMM’ye taşındı.

Her Okulda Sağlık Personeli olması için bir proje yürüten MHP İzmir İl Başkanlığı Ar-Ge Komisyonun çalışması TBMM’ye taşındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ve Konya Milletvekili Esin Kara tarafından dün TBMM Gündemine getirilen okullarda sağlık teknisyeni uygulamasının kısa zamanda hayata geçmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP İzmir AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, “Ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 60 Bin civarında okul var. Çocuklarımız bu okullarda sağlık güvenliğinden uzak. Günde ortalama 5-6 saatleri o okullarda geçiyor. Çocukluk ve gençliklerinden dolayı çok hareketli oldukları için birçok kaza geçiriyorlar ama ne yazık ki bu kazalarda çocuklarımıza acil müdahalede bulunacak sağlık personeli okullarımızda bulunmuyor. Bu durum çok şaşırtıcı.

Fabrikada var okulda yok

Ülkemizde Personel sayısı 50 kişi olan üretim tesislerinde doktor ve sağlık personeli mecburi iken öğrenci sayısı 300 ila 1000 kişi arasında değişen okullarımızda maalesef sağlık personeli bulunmuyor! Okullarımızın bazılarının şehir dışında bazılarının da trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerde olduğunu düşünürsek Cankurtaranın ne kadar uzun bir zamanda okullarımıza geleceğini de anlamış oluruz. Bu sebeplerle Okullarımızda sağlık personeli şart oluyor.

Belki de Aramızda Olacaktı

İl Başkanımız Sayın Veysel Şahin’in “başka Mertler ölmesin diyerek bizleri harekete geçirdi.  Biz de bu konu üzerine bir çalışma başlattık ve geçtiğimiz ay açıkladık. Çok şükür ki çalışmamız MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu ve Konya Milletvekili Esin Kara Tarafından dün TBMM Gündemine getirildi. Kısa zamanda tüm okullarımızda birer sağlık personeli atanacağına inanıyoruz. O gün Mert’e doğru ve de zamanında acil bir müdahale yapılsaydı belki de şimdi Mert aramızda olacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.