OKULLARDA DA MADEN SUYU DAĞITILMALI

OKULLARDA DA MADEN SUYU DAĞITILMALI

Çocukların gelişiminde önemli bir yeri olan kalsiyumun, sütten sonra sadece maden suyunda olması maden suyu üreticilerini harekete geçirdi.

Okul sütü projesinin ardından maden suyu üreticileri de sağlıklı nesiller için okullarda maden suyu dağıtılması için çağrıda yaptı.  Öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen Okul Sütü Projesi’nin başarıyla uygulanmasının ardından harekete geçen doğal maden suyu üreticileri, çocukların gelişimini desteklemek için okullarda maden suyu dağıtılmasını tavsiye ediyor. Projeyi tamamen sosyal sorumluluk kapsamında değerlendirdiklerini vurgulayan Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Ercan: ''Maden suyu, içerdiği mineraller bakımından çocuk gelişimi için çok önemli. Böyle bir proje gerçekleştirilirse bu bizim için büyük bir gurur olur.

 

Sağlıklı nesiller için yerin en derin  katmanlarından çıkan şifalı suyun Türkiye'de de tüketiminin attırılması gerekiyor. Beypazarı Maden Suyu olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Maden suyu tüketimini ülkemizde de bir kültür haline getirmemiz gerekiyor. Bu konuda Türkiye'nin başta siyasetçiler olmak üzere sivil toplum örgütleri, öğretmenler, doktorlar, yerel yöneticiler ve ailelerinde bize yardımcı olmaları gerekiyor. Çünkü bahsettiğimiz şey insanoğlunun olmazsa olmaz içeceği olan suyun kalsiyum ve mineral bakımından zengin ve zenginliği kadarda faydalı ve doğal bir içecek olması. Sadece yenilen fazla yemeklerden sonra değil hayatımızın her anında maden suyu dağıtılması bu kültürün oluşmasında büyük bir katkı sağlayacaktır.'' açıklamalarında bulundu.

20 ÜLKEYE MADEN SUYU İHRACATI

Maden suyu sektöründe Türkiye'nin gözde kuruluşu olan Beypazarı Maden Suyu, son yaptığı yatırımla saatte 300 bin şişe dolum kapasitesine ulaştı. Bu üretim kapasitesi ile Beypazarı Maden Suyu, iç pazardaki ağırlığını artırırken ihracata yönelik çalışmalarına da hız kazandırmakta. Amerika'dan Orta Asya'ya, Afrika'dan Orta Doğu'ya 20 ülkeye ihracat yapan Beypazarı, ülke sayısını önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.