Okulun Logosundan Atatürk ve Bayrak Çıktı Öğrenciler Ayaklandı

Okulun Logosundan Atatürk ve Bayrak Çıktı Öğrenciler Ayaklandı

Okulun logosu yenilenirken, mevcut logodaki Atatürk ve Türk Bayrağı çıkartılınca öğrenciler ve mezunlar isyan etti.

İstanbul’un Kartal ilçesindeki Kartal Anadolu Lisesi’nin Atatürk ve Türk bayraklı arması, kimsenin haberi olmadan değiştirildi. 1985’ten beri kullanılan arma değişince, okul kültürünü ve geleneğini korumak isteyen yüzlerce mezun, öğrenci ve öğretmen harekete geçti.

1985 yılında Almanya’dan dönen işçilerin çocuklarını Türk eğitim sistemine uyumlamak için kurulan özel durumlu Kartal Anadolu Lisesi’nin mezun ve öğrencileri, eski armalarını geri istiyor.

Atatürk

MUHARREM İNCE’DEN DESTEK

Okulun eski mezunlarından birinin başlattığı imza kampanyası; mezun, öğrenci ve öğretmenlerden büyük destek gördü. Sosyal medyada da geniş yankı uyandıran arma değişikliğine CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce de tepki gösterdi.

Muharrem İnce

MEZUNLAR DERNEĞİ, OKUL KÜLTÜRÜNÜ KORUMAK İSTİYOR

Okulun eski öğrencilerinden birinin başlattığı imza kampanyası büyük destek gördü. Ayrıca Kartal Anadolu Lisesi Mezunları Derneği (KALMED) de mezun ve öğrencilere yaptığı açık çağrı ile herkesi bu olaya tepki göstermeye çağırdı. Mezunlar Derneği, okul kültürünü korumak istediğini belirterek "1985’ten beri yüzlerce öğrenci Atatürk ve Türk bayraklı armayı göğsünde gururla taşımaktadır. Hiç kimseye haber verilmeden gizlice yapılan bu değişikliğin acilen sona erdirilmesini, eski armaya geri dönülmesini istiyoruz" açıklaması yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.