Öldürdükleri köpekleri çöplüğe atarken yakalandılar...

Öldürdükleri köpekleri çöplüğe atarken yakalandılar...

Hayvan Katliamı'na suç üstü... İşte o görüntüler

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed), Van'ın Çaldıran ilçesinde gerçekleşen bir olayın videosunu sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Görüntülerde aktarılanlara göre Van'ın Çaldıran ilçesinde mobil kısırlaştırma firması ve Çaldıran Belediyesi çalışanları öldürdükleri sahipsiz köpekleri çöplüğe atarken yakalandılar. İddialara göre çöplüğe atılan köpekler arasında canlı olanlar da var...

Vicdanları sızlatan görüntüler hakkında açıklama yapan HayKonFed Başkanı Nesrin Çıtırık, 34 DNG 46 plakalı aracın sahibi mobil kısırlaştırma firması ve Çaldıran Belediyesi çalışanları, öldürdükleri köpekleri çöplüğe atıyorlar. İçlerinde canlı olanlar da var... Mobil kısırlaştırmaya destek veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı önceki daire başkanı Özcan Yaman hakkında soruşturma talep ediyoruz. Bakımevi kurmayan "mobil kısırlaştırma ve toplama adı altında öldüren taşeron firmalar" ile anlaşan katil belediyeler hakkında soruşturma talep edioruz. Basit bir işlem olan kısırlaştırma yapmayan ve öldüren katil belediyelere ve mobil adı altında işkenceli ölümler ile cinayetler işleyen mobil kısırlaştırma firmalarına karşı savaş açıyoruz" açıklamasında bulundu.

Nesrin Çıtırık aynı zamanda bu vahşet görüntülerini Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na şikayet ettiklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.