Öldürmek Zorunda Kalıyorlar!

Öldürmek Zorunda Kalıyorlar!

BM'den kritik uyarı! Öldürmek zorunda kalıyorlar!

Birleşmiş Milletler, Güney Sudan, Nijerya, Somali, ve Yemen'de 20 milyondan fazla insanın kıtlık ile karşı karşı karşıya olduğunu 4,4 milyar dolar acil yardıma ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, düzenlediği basın toplantısında  kıtlık ilan edilen Güney Sudan, Nijerya, Somali, ve Yemen'de yaşanan insani  krizlere dikkati çekti.
 
Aşırı derecede yetersiz beslenmeye maruz kalan milyonlarca insanın  ölümün eşiğinde olduğunu, hastalıklara ve salgınlara karşı savunmasız kaldığını  ifade eden Guterres,"Hayvanlarını yiyecek için öldürmek zorunda kalıyorlar,  gelecek yıl tohum için sakladıkları tahılları tüketiyorlar." dedi.
 
Guterres, "Güney Sudan, Nijerya, Somali, ve Yemen'de 20 milyondan  fazla insan kıtlık ile karşı karşıya. Büyük bir felaketi önlemek için mart ayı  sonuna kadar 4,.4 milyar dolara ihtiyacımız var... Çok sayıda çocuğun öldüğünü  gördükten sonra yardımların geldiğini görmek istemiyorum. Felaketi önlemek için  şimdi harekete geçmek gerek." dedi.
 
BM verilerine göre, Güney Sudan'da 100 bin kişi açlık nedeniyle  ölümün, 1 milyon kişiyse kıtlığın eşiğinde. Somali'de, 2,9 milyon, Yemen'de 7,3  milyon, Njeryanın kuzey doğusunda ise 5,1 milyon kişi acil gıda yardımına ihtiyaç  duyuyor.
 
BM Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) göre ise söz konusu ülkelerde 1,4  milyon çocuk açlıktan ölme riski taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.