Olgun Atila Bakırçay'dan seslendi: 30 ilçeye eşit hizmet

Olgun Atila Bakırçay'dan seslendi: 30 ilçeye eşit hizmet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ortak akıl buluşmalarına Aliağa’da devam etti. Bölgede sanayinin yarattığı çevre sorunlarına değinen Atila, “Bakırçay’da önceliğimiz çevre sorunları olacak” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, saha çalışmaları kapsamında Aliağa’nın nabzını tuttu. Atila’nın Aliağa temaslarına ortak akıl, eşit hizmet ve birlik mesajları damga vurdu.

İlk olarak CHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Atila’yı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Karşılamada İlçe Başkanı Ali Serçe, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, partililer ve vatandaşlar yer aldı. Partililer ve vatandaşlar Atila’yı soru yağmuruna tuttu.

aliaga-ilce-2.jpg

EŞİT HİZMET VURGUSU

İlçe Başkanı Serçe, Atila’ya aday adaylığı çalışmalarında başarılar dileyerek sözü Atila’ya bıraktı.

Atila, partililere seslenişinde, 30 ilçeye eşit hizmet vurgusu yaparak; “Bu yolda var gücümle 30 ilçeye eşit hizmet vermek için çıktım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Manisalı olduğunu hatırlatan Atila “Genel Başkanımız Egeli. Bu bizim için bir şans. Aliağa’da birlik ve beraberlik içinde, en başarılı adayımızı göstererek, adayda iş birliği ile Aliağa’nın kaderini değiştireceğiz. CHP’deki değişim Türkiye’ye de yansımalı. En büyük projemiz ortak akılla kentimizi yönetmek. Kenti, kentliler yönetmeli biz sadece orkestra şefi olmalıyız” diye konuştu.

aliaga-esnaf.jpg

“30 İLÇEYİ ALABİLİRİZ”

Atila, İzmir’in 30 ilçesinde de CHP iktidarı olabileceğini şu sözlerle anlattı; “30 ilçeyi alabileceğimizi düşünüyorum. Burada da adayda iş birliği sağlayabiliriz. Türkiye büyük bir ekonomik zorluktan geçiyor. Bir başka ilçenin belediye başkanı, başka partiden olursa hiçbir parti ayrımı yapmadan, eşit hizmet sözünü veriyorum.”

“DAHA YAŞANILABİLİR BİR ÇEVRE HAYALİMİZ VAR”

Atila öte yandan Aliağa’daki gemi söküm tesislerinin halkta yarattığı rahatsızlığı da dile getirerek “Çevreyi tehdit eden sanayinin daha çok kontrol edilmesi gerekir. Daha yaşanılabilir bir çevre hayalimiz var. 30 ilçemizin çevre sorunlarını ortaya koymalıyız. Aliağa çevre sorunları ile gündemde olan bir ilçemiz. İzmir’in önemli yükünü Aliağa çekiyor. Burada yeni tesisleri ruhsatlandırmadan, var olanların daha sağlıklı hale getirilmesi lazım. Kent konseyleri meslek odaları üniversiteler ile birbirimizi denetleyerek şeffaf bir şekilde katılımcı anlayışla bu sorunu çözmeliyiz” dedi.

PARTİLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Atila’nın CHP İlçe Başkanlığı buluşmasında partililerin övgüleri de damga vurdu. Partililer Atila’yı “Başkan belediye başkanı iken, Ankara Genel Merkeze giderken, uçak bileti, yemeğini kendi karşılardı. Çok değerli bir arkadaşımızdır. Kamu kaynağını doğru kullanan ve hak yemeyen bir insandır” sözleriyle destekledi.

Atila’nın bir sonraki durağı, Petrol-İş Sendikası oldu. Sendika Başkanı Hasan Toptan, başkan yardımcısı Gökhan Karataş, Coşkun Tiktaş buluşmada yer aldı. Atila’ya aday adaylığı yolunda başarılar dileyen Petrol İş emekçileri Atila’ya sektör taleplerini iletti. Atila ise sektör taleplerinde ortak akla dikkat çekerek dayanışma ve birlik mesajları verdi.

aliaga-petrolis.jpg

Atila, daha sonra, Aliağa Ticaret Odasını ziyaret etti. Ziyarette Oda Başkanı Ömer Ertürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı. Oda Başkanı Ertürk yaptığı konuşmada siyasette değişim yaşanması gerektiğine işaret ederek, sivil toplumun siyaseti koordine etmesi gerektiğini söyledi.

Atila burada yaptığı konuşmayı “Ben çok ulaşılabilen bir insanım. 30 senedir cep telefonum aynı ve 24 saat açık. Ben herkesle iletişim halindeyim. Bana ulaşabildiğiniz gibi bürokratıma da ulaşabilirsiniz. Ben bu kentin çocuğuyum, bana herkes ulaşır” cümleleri ile sonlandırdı.

Atila’nın Aliağa ortak akıl buluşmalarında son durağı ise Emekli-Sen oldu. Atila’yı burada Emekli-Sen Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe ve üyeler karşıladı.

aliaga-emeklisen.jpg

Olgun Atila, burada yaptığı konuşmada emeklilere yönelik çalışma ve projelerini anlattı.

Atila, emeklilerin kent hayatında rahat etmeleri gerektiğine dikkat çekerek “Çınarlarımızın kent yaşamında rahat yaşaması için önemli projelerimiz olacak. Günün belli saatlerinde kent içi hareketliliği, esnaf kalkınması için yaşanabilir sürdürülebilir bir akışın olması gerekiyor. Her ilçemiz bizim için aynı. Hepsi birbirine kenetlenmeli. Yerel ürünlerin ortaya çıkarılıp ilçeler arası bağ sağlanmalı. Bunun için de ulaşımı geliştirmeliyiz” dedi.

Atila öte yandan Aliağa’nın bölgeye ve İzmir’e çok şey kattığının altını çizerek “Aliağa’da çevre konusunda sıkıntılar var. Bunların denetlenmesi bakanlık ve belediyelerin önceliği. Hava kalitesini vatandaşa şeffaf olarak vermeliyiz. Ben de şeffaflık vaad ediyorum” dedi.

Emekli-Sen üyeleri ise Aliağa ve Bakırçay Havzasında sorunlara değinerek “Bakırçay Havzasında, kültür çürümesi başladı. Ekonomik çürüme düzeltilir ama kültür çürümesi başladı ve bunu iyileştirmek zor. Bakırçay’ı tekrar kazanmalıyız” sözleri ile taleplerini dile getirdi.

Atila burada yaptığı konuşmayı şu cümlelerle sonlandırdı; “30 ilçede büyükşehir belediye meclis toplantısı yapacağız. Ben sokaktan beslenen, bundan da büyük mutluluk duyan bir siyasetçiyim. Bornova’da makam masam yoktu. Göreve geldiğimde ortak akılla yöneteceğim. Farklı siyaset anlayışında da olsa ben her ilçede sokakta olacağım. Siyaset sokakta kazanılır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.