Olgun Atila: Dirençli kentler ortak akılla yaratılır

Olgun Atila: Dirençli kentler ortak akılla yaratılır

Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, ortak akıl vurgusu yaparak, dirençli kentler yaratmanın önemini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, güne Mimarlar Odası İzmir Şubesi ziyareti ile başladı. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Atila, İzmir için Mimarlar Odası ile ortak yapılabilecek projelerden bahsetti, önerileri dinledi. Kendisi de yüksek mimar olan Atila, İzmir'in mimarisi konusunda izlenimlerini anlatarak oda yönetimi ile fikir alışverişinde bulundu.

0d160a88-c769-4819-ad14-5a8e7c8abe78.jpg

İzmir’in öncelikle ele alınması gereken sorunlarından en başta gelen konunun kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Atila, dirençli kentler yaratırken sadece depreme dayanıklı olmasının yeterli olmadığı uyarısında bulundu. Sel gibi her türlü afete dayanıklı kentler yaratılması gerektiğine, bunun yolunun ortak akıl ile çalışmak olduğuna dikkat çekti. Özellikle Mimarlar Odası ile bu konuda ortak çalışılması gerektiğine değinen Atila, "Bu sorunlara kooperatifleşme gibi çözüm önerileri yaparken çok hızlı ve şeffaf şekilde, odaların içinde olduğu, bütün kararların hepsinde muhalefet ve meclis üyelerinin de oy birliğini alarak, hiçbir şekilde şaibeye mahal vermeden, gelmiş geçmiş en iyi çözümü bulup, en üst şekilde uygulamalıyız. Eğer kentle ilgili bir konuda gerçekleştirilen faaliyet kenti olumsuz yönde etkileyecekse buna hep birlikte hayır diyeceğiz" diyerek önceliğinin ortak akılla kentin çıkarlarına yönelik çözümler olacağını kaydetti. Gelen sorular üzerine ulaşım sorununa da değinen Atila, 24 saat uyumayan bir şehirde yaşandığını, gerekirse ulaşımın 24 saat devam edebileceğini ve bu yönde halk ile vatandaşlarının taleplerini muhakkak göz önünde bulunduracağını söyledi. Mimarlar Odası’nın projelerinden ve Belediye’den beklentilerinden bahseden Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman ise; Olgun Atila’yı önceki dönem başkanlığından tanıdığını, birlikte çok fazla projede çalıştıklarını ve bunlara dayanarak Atila’nın yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğuna inandığını kaydetti.

e65f2ccb-0684-4c8a-abbf-3356179df4f2.jpg

Yüksek Mimar Olgun Atila, görüşmenin sonunda Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Kahraman'ın açılışını, sempozyum bilimsel koordinatörü Prof. Dr. Emel Kayın, Doç. Dr. Ayşegül Altınörs Çırak, Prof. Dr. F. Canan Bilsel ve Prof. Dr. Meltem Gürel'in konuşmacılığını yaptığı İzmir ve Artalanında Mimari ve Kentsel Mekânın 100. Yılına Bakış: 1923_2023 sempozyumuna katıldı.

d2d5e1f9-fee9-4537-8509-4d8804e29250.jpg

"GEÇMİŞTEKİ DESTEĞİNİZİ UNUTMADIK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, oda ziyaretlerinin devamında İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret edip, İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerif Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Şerif Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri; "Siz bizim yanımızda olduğunuz sürece biz sizin hep yanınızdayız, yolunuz açık olsun. Hak ediyorsunuz. Biz kurum olarak yanınızdayız. Elimizden geleni yapacağız" diyerek Atila’ya olan inanç ve desteklerini dile getirdiler.

Soru cevap şeklinde ilerleyen sohbette; "Başkanımızın geçmişte yaptığı faaliyetlerde ne kadar mali müşavirlere destek olduğuna şahidiz. Mali Müşavirlerin desteğinin onunla olduğunu belirtmek isteriz" diyerek söze başlayan Yönetim Kurulu üyeleri Atila’dan, ihtisas ve denetim komisyonlarında mali müşavirlere yer verilmesi konusunun değerlendirilmesini istedi.

Bu fikren hem siyaseten hem yönetimde büyük katkı sağlayacağını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila ise, "Herkes kendi alanında, eğer fikir sahibi olduğu alansa, söz sahibi olmalı. Bunun her yönden büyük katkısı olacaktır. Bütün meslek gruplarıyla ilgili, her meslek bakış açısının farklı dinamikleri vardır.’ diyerek bütün oda ve üniversitelerle iş birliği ve ortak akil ilkesi doğrultusunda çalışmanın, projelerin ekonomisi, toplum algısı gibi sonuçlarını olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizdi ve katılımcı demokrasinin önemini savundu. Biz halkın hayallerini gerçekleştirmek için, gerçekçi bir yaklaşım ortaya koymak zorundayız" sözleriyle konuşmasını bitirdi.

9cbe3af9-3646-4710-a154-2f74f4a8ee52.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.