Olgun Atila: En büyük değişim yerelden genele gidendir

Olgun Atila: En büyük değişim yerelden genele gidendir

İlçe ziyaretlerine CHP Bayraklı Örgütü'nü ziyaret ederek devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, "En büyük değişim yerelden genele gidendir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Atila, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Ziyarette İlçe Başkanı Didem Gültekin, örgüt ve meclis üyeleri ile Bayraklı belediye başkan aday adayları, partililer ve Bayraklılı vatandaşlar yer aldı.

Atila, örgüt buluşmasında partililerin sorularını içtenlikle yanıtlayarak, aday olduğu taktirde hayata geçireceği çalışmaları anlattı. Buluşmada ilk olarak konuşan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde yeni ve umutlu bir sürece girdiklerine dikkat çekti. İlçe Başkanı Gültekin, “İzmir CHP’nin kalesi ama bu bizim için asla yeterli değil. İzmir’in 30 ilçesinde CHP bayrağı dalgalandırmak istiyoruz. Genel iktidara yürüyüşümüze İzmir’den başlayacağız” dedi. Gültekin, Atila’ya başarılar diledi.

bayrakli-4.jpg

“BAYRAKLI BİZİM EVİMİZ”

Partililere “Bayraklı Bizim Evimiz; İzmir Bizim Evimiz” sözleriyle seslenen Atila, amacının yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Geçmişteki örnek projelerini aday gösterilirse İzmir’in tamamında yapacaklarını dile getiren Atila, ortak akla ve yeni bir siyaset anlayışına işaret etti. Atila, İzmir’in Türkiye tarihinde her zaman öncü rol oynadığını ise şu cümlelerle ortaya koydu; “İzmir, 5 milyon nüfusuyla tarım, sanayi ve üniversitede öncü bir kent. Bulunduğumuz yeri yeterli bulmuyorum. İzmir’i her alanda süper lige çıkaracağız. 1919 Hasan Tahsin’le başlayıp 9 Eylül’de Belkahve’de tamamlanan kurtuluş mücadelemizde olduğu gibi Türkiye için İzmir bir son kaledir. İzmir, Türkiye’nin bütün karanlıklarını aydınlatacak en önemli merkezdir. Bunun için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Bu yolda en çok Cumhuriyet Halk Partililerin ve İzmir’in sorumluluk alması gerekiyor. Gençler ve kadınlarla partimiz için var gücümüzle çalışacağız. Sayın Genel Başkanımız yüzde 35 oy ortalaması koydu; demek ki biz İzmirliler yüzde 65, yüzde 75’e yakın bir oyla bu özel ve güzel yolculukta en büyük desteği ortaya koymalıyız.”

Değişim rüzgarının yerel seçimlerde de devam edeceğini söyleyen Atila, “İzmir’de, Bayraklı’da en iyi adaylarımızla en yüksek oyu alacağımıza inanıyorum. Bunun için benim görüşüm, adayda iş birliği yapmak. Dünya görüşü ne olursa olsun, tüm partilerden oy alabilen, yeni bir siyaset anlayışı ile yerel seçimlerde çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Bunlar yeni bir siyaset anlayışıyla, ortak akılla, kadınlar gençlerle, akademi, meslek odaları, örgütlerle, hep birlikte olacak” diye konuştu.

bayrakli-7.jpg

YERELDEN GENELE DEĞİŞİM

Atila, yönetimi CHP’de olmayan ilçelerin bu seçimde kazanılacağından emin olduğunu ifade ederek “Bizde olmayan belediyeleri de alınca değişim ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışı, Orta Anadolu’ya kadar gidecek. En büyük değişim yerelden genele gidendir. Biz de yerelde bunun ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. Bu seçimde Kiraz’ı alacağımıza inanıyorum. Orada 10 yıldır bir özlem var. Kırsalda çok zaman geçiriyorum. Göreve geldiğim takdirde her ilçede mutlaka Büyükşehir Belediye Meclislerini düzenleyeceğiz. 30 ilçe ile hep bir arada olacağız. O ilçenin başkanı gibi sokakta olacağımın sözünü veriyorum” cümleleri ile ortaya koydu.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Atila, CHP Bayraklı Örgütü ziyaretinde, partililerin sorularını içtenlikle yanıtladı. Sokak hayvanları konusunda çok hassas olduğuna dikkat çeken Atila, “Tüm canlılarımızın en iyi şekilde yaşaması için geçmişte yaptığım projeleri artık 30 belediyeye yayacağız. Sokak hayvanları hayatımızın ailemizin bir parçası. Onlar için en iyi yaşam koşullarını 30 ilçede yapmaya hazırım” dedi.

Öte yandan buluşmada Partililer İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayına ilişkin” Belediyecilik gençlere bırakılmalı. Yıllardır yanımızdasın, seni görüyoruz. Bir telefonla yanımızda oldun. Umarım aday belirlendiğinde seni hep beraber alkışlarız” yorumunu yaptı.

Partililere, Bornova Belediye Başkanlığı sürecinde gerçekleştirdiği Dost Kart hizmeti ile üniversitelilerin hayatını kolaylaştırdıklarını anlatan Atila, söz konusu çalışma ile esnafın da kalkındığını söyledi. Atila şöyle konuştu; “Dost Kart, İzmir dışından gelen öğrencilere Bornova’da esnafımızdan indirimli alışveriş yaptılar. Esnafımızın da ekmeğini büyütmeye çalıştık. Öğrencilerimiz için daha fazla çalışmalar üreteceğiz. En önemli sorunların başında yurt geliyor. ADD, ÇYDD ile ortak projeler yapacağız. Üniversite, öğrenciler bizim için çok önemli. En büyük yatırım onlara yapılan yatırımdır. Göreve geldikten sonra eğitim spor kültür beraber değerlendirilecek. Her anlamda iddialı ve başarılı olmalıyız. Bunda da öncü kuvvet olmalıyız. Dünya Jimnastik Şampiyonu bizim sporcumuz. Bornova, jimnastikte dünya markası. Bu bizim için önemli. Bunun gibi sosyal projeleri 30 ilçeye götüreceğiz. Bizden sonra iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak çocuklarımıza gençlerimize iyi bakmalıyız”

“ÖRGÜT BİZİM BAŞ TACIMIZ”

Öte yandan Olgun Atila, “Telefonum 7/24 açık” sözleriyle de her zaman herkesin ulaşabileceği bir başkan olacağına şu sözlerle dikkat çekti; “Herkes bana istediği gibi ulaşabilir. Örgütümüz bizim baş tacımız, hep dirsek temasında olacağız. Örgütümüzle vatandaşa ulaşacağız. Dost Market gibi uygulamaları insan gücümüzle ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyoruz. Burada önemli olan birbirimize samimi olup çok çalışmak. Bir belediye başkanı her an her yerde olmalı. Hem genciz hem tecrübeliyiz” dedi. Atila, daha sonra Bayraklı sevgi yolunda esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.