Olgun Atila İzmir için aday adaylığını açıkladı: Nerede kalmıştık?

Olgun Atila İzmir için aday adaylığını açıkladı: Nerede kalmıştık?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Olgun Atilla, sözlerine "Nerede kalmıştık?" diyerek başladı. Açıklamasında İzmir’in sorunlarına işaret eden Atila, "Bütün hemşerilerimizle birlikte çalışacağız" dedi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yola çıkan Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila, aday adaylık dosyasını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'na sunmasının ardından açıklama yaparak coşkulu kalabalığa seslendi.

Açıklamasına 'Nerede kalmıştık?' sözleriyle başlayan Atila, "Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaatımızı yaptık. Ve şimdi hep birlikte yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta bizlerle birlikte olmaya var mısınız? Beş yıl Büyükşehir Belediye meclis üyeliği beş yıl da Bornova'mızda belediye başkanlığı yapma onurunu yaşadık. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Güzel Bornova'mızda hep birlikte ortak akılla sosyal ve fiziki projeler ortaya koyduk. Bornovamızda bir sloganımız vardı. Bornova bizim evimiz. Şimdi diyoruz ki İzmir bizim evimiz. Evimizin otuz tane birbirinden değerli ilçesi var. Hepsi bizim canımız, hepsi bizim ciğerimiz. Otuz ilçenin bütün sokaklarında, bütün mahallelerinde bizi göreceksiniz. Biz her zaman sokakta olmaya çalıştık ve bunu böyle yaptık. Benim telefonum yirmi dört saat açık. Bütün İzmirimizin güzel insanları, bizi tanımayanlar, Bornovalı tanıdıkları varsa, onlara sorsunlar. Onlar bizim kefaletimizdir" dedi.

garegaergfaqr.jpg

İzmir’in sorunlarına işaret eden Atila, "İzmirimizin sorunlarını biliyoruz. Ulaşım sorununu çözmek, güvenli yapılar oluşturmak, turizm potansiyelini arttırmak, yapılarını güçlendirmek, dirençli kentler ortaya çıkarmak, deprem, sel iklim krizi gibi krizlere karşı planlamalar yapmak, tarım ve hayvancılığı kalkındırmak, sanayimizi güçlendirmek için hep birlikte sivil toplum örgütlerimizle, üniversitelerimizle, meclis üyelerimizle, kent konseylerimizle, muhtarlarımızla kısacası bütün hemşerilerimizle birlikte çalışacağız. Bu çalışmaya talibiz" diye konuştu.

Hazırlanan projelere değinen Atila, "Bütün İzmir'imizin sokaklarını, sivil toplum örgütlerini, muhtarlarımızı örgütteki parti temsilcilerimizin, ilçe başkanlarımızı geçmişte görev yapan bütün büyüklerimizi ziyaret edeceğiz. Ve projelerimizi hep birlikte güçlendirerek daha fazlasını ve sizlerden aldığımız destekle de bunları geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yerel yönetim sürecinde her alanda adaylığını açıklayan adaylara başarılar dileyen Atila, Vefat etmiş İzmir Belediye Başkanlarını anarak yaşayan eski belediye başkanlarını ziyaret ettiğini belirtti.
Merhum başkan Ahmet Piriştina’yı rahmet ve minnetle anan Atila; "Size söz veriyorum. Onun gibi bir belediye başkanı olacağım" diyerek Tunç Soyer'e de başarılar diledi.

Atila, İzmir’in hoşgörünün, uzlaşının ve sevginin kenti olduğunu belirterek "İzmir'imize herhangi bir kentten gelen değerli yurttaşlarımız, kıymetli hemşehrilerimiz, çok kısa bir süre zarfı içinde İzmir'in atmosferine, hoşgörü ortamına alışmakta ve burada, dünya görüşü ne olursa olsun sizlerle birlikte kardeşçe ve huzur içinde yaşamaktadır. Bu bir İzmir duruşudur. Bu duruşu hiç kaybetmeyeceğiz ve sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

"İzmir özgürdür. İzmir çağdaştır. İzmir Cumhuriyettir. İzmir Atatürk’tür" diyen Atila, CHP’deki değişime değindi. Atila, "Çok kısa bir süre önce Cumhuriyet Halk Partimiz büyük kurultayını yaparak parti içinde bir değişimi başlattı. Bu değişim Türkiye'deki değişim hareketinin de öncüsüdür. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in başlatmış olduğu kendi gibi genç, liyakatli, çalışkan arkadaşlarımızla birlikte onun yoldaşı olmak ve onun yolunda olacağımızın ve hep birlikte kararlılıkla yürüyeceğimizin de buradan sözünü veriyorum" dedi.

"HODRİ MEYDAN!"

2019 yerel seçimlerindeki adaylık sürecini de hatırlatan Atila, "O günkü şartlarda bütün anketlerde en yüksekte olmamıza rağmen, İzmir'in en başarılı belediye başkanını gösterilmemize rağmen aday olmadım. Ama küsmedim. Hep sizlerle beraber oldum. Hep partim için çalıştım. Milletvekili adayı olmadım. Bütün milletvekillerinden daha çok çalışmaya özen gösterdim. Bütün arkadaşlarımla beraber. Önümüzdeki süreçle ilgili anket, eğilim yoklaması, ön seçim gibi seçenekler var. Biz hepsine hazırız. Buradan hodri meydan diyorum. Sizden aldığım güvenç ve kararlılıkla her türlü yarışa hazır ve kararlı olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum” dedi.

2024 seçimlerinin yalnızca bir yerel seçim olmadığını belirten Atila, 2028 genel seçimlerinin hazırlığı olduğunu ifade etti. Atila, "Dolayısıyla bu bilinçle hareket etmeliyiz. 2024 seçim koşulları 2019 seçim koşullarından daha zor. Ama biz ümitsizliğe kapılmıyoruz. İzmir’i ayağa kaldırmak için bugünden çalışmalara başlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.