Olgun Atila Karaburun'da 12 ay turizme dikkat çekti

Olgun Atila Karaburun'da 12 ay turizme dikkat çekti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, CHP Karaburun İlçe Örgütünü ziyaret etti. Atila, ziyarette Karaburun’un turizm değerine dikkat çekti

İlçe örgütü ziyaretleri ile sahanın nabzını tutan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Karaburun’da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütü, Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti. Atila’nın İlçe Örgütü ziyaretinde İlçe Sekreteri Burçe Orcan ve ilçe örgütü yer aldı. Atila burada yaptığı konuşmada, Karaburun’un turizm değerlerine dikkat çekti.

34.jpg

12 AY TURİZM

Atila, Karaburun’un 12 ay boyunca turizm gelirlerinden yararlanabileceğini “Karaburun göz bebeğimiz, burada turizmi ön plana çıkarmalıyız. Turizmle birlikte nitelikli istihdam da artmalı. Hem esnaf hem halk turizmden 12 ay boyunca yararlanmalı” sözleriyle vurguladı.

İlçe Sekreteri Burçe Orcan ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Atila’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, adaylık sürecinde başarılar diledi.

Atila, daha sonra Mordoğan Muhtarı Şaban Ok ile görüşerek, halkın beklentileri üzerine fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede, Karaburun’un yerel değerlerine dikkat çekildi.

Mahalle muhtarı Orcan’ın taleplerini dinleyen Atila, yerel festivallerle ilçe esnafının kalkınmasının önemine değinerek “Karaburun, yerel öğeleri ağır basan bir ilçe. Burada örneğin Nergis Festivali gibi festivallerle turizm mevsimi dışında organizasyonlar yapmalıyız” dedi.

manset-kopya.jpg

Atila, Bornova Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdikleri Dost Market örneğini vererek “Geçmiş yılda yaptığımız Dost Market çalışmamız var. İhtiyaç sahipleri, belediye poşeti olmadan alışveriş yaptılar. Sosyolog arkadaşlarımızla güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Bunu göreve geldikten 3 ay sonra 30 ilçede yaygınlaştıracağız. Örneğin Kiraz, Ödemiş gibi üreticilerden aldığımız ürünlerle hem üreticiye kazandırdık hem de vatandaşa destek olduk. Alışveriş Kartı ile de Bornova esnafını kalkındırıp öğrencilerimize destek olduk. Elinizdeki ürünleri belediye olarak alıp pazarlayıp üreticiye destek oluyoruz” cümleleri ile Karaburun’da da benzer uygulamalarla esnafa destek olacaklarının altını çizdi.

Atila ziyaretine Karaburun Ziraat Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile devam etti.

Ziyarette Karaburun’un birçok turizm sektöründe ön plana çıkarılabileceği ele alınırken, ortak akla dikkat çekildi.

Atila, Karaburun’un eğitim, dalış yerel ürünler gibi birçok alanda kültürel ve tarihi değerleri olduğunun altını çizerek önerilerde bulundu.

Atila, “Karaburun’da üniversitelerin meslek yüksek okulları gibi fakülteleri açılabilir. Öğrencilerin burada olması Karaburun’a artı değer katacaktır. Öte yandan Karaburun’a deniz dalışı için çok müsait bir ilçemiz. Dalış turizmi Karaburun’a katkı sunacaktır. Yurt dışından bile insanların gelebileceği özel bir yer Karaburun” dedi.

Atila, Karaburun ulaşımının turizm açısından yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu; “Buranın doğasını, denizini ekolojisini bozmadan yaşanılabilir kent yapmalıyız. Alt yapı sorununu çözüp eğitimi buraya getirirsek, kış aylarında da Karaburun öne çıkar. Buranın özel ürünleri çok fazla var. İnsanlar burada, Sakız, Midilli adalarına gider gibi kaliteli bir tatil yapabilecekleri yer olmalı. Bunu hem kış hem sonbahar için yapmalıyız. Yarışmalar, festivallerle insanları buraya 12 ay boyunca çekebilmeliyiz.”

Tüm çalışmalarında ortak akıllı işaret eden Atila, turizm konusunda da Karaburun halkıyla iş birliği içinde olacaklarını şu sözlerle altını çizdi; “Yapacaklarımızı ortak akılla gerçekleştirmek bizim için çok önemli. Doğa ve sporla Karaburun’u öne çıkarmalıyız. Turizm Karaburun’da 90 günde bitiyor. Diğer günlerde esnaf çok zor durumda kalıyor. Üniversiteyi Karaburun’a getirmek lazım. Karaburun ikinci plana atılıyor.”

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

İlçe ziyaretlerine Mordoğan ile devam eden Atila, buradaki konuşmasında “Karaburun ayağa kalkmalı” diyen Atila önemli mesajlar verdi.

Atila “Hem Karaburun hem İzmir ayağa kalkmalı. Sürece herkes katkıda bulunmalı. İzmirli duruşunu göstermeli. Özgür Özel, İzmir’i çok iyi biliyor. Ben her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum” dedi.

“Kim daha şeffafsa, kim daha iyi çalışacaksa, kim bu mesleğe daha ehliyetliyse o seçilmeli” sözleriyle demokrasiye vurgu yapan Atila, esnafın taleplerini de dikkat dinledi.

karaburun-3.jpg

“ESNAFIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Karaburun esnafının sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca ayakta kalmasına vurgu yapan Atila “Esnaf zor şartlar altında. Bizim amacımız esnafın işini kolaylaştırmak. Esnaf kalkınırsa herkes kalkınır. Esnaf teşkilatını en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Geçmiş dönemde Bornova’da yaptıklarımız referans. Biz tüm projelerimize esnafı katıyoruz. Esnafın AVM’ler karşısında ayakta kalmasını istiyoruz. Bizim görevimiz esnafın önünü açmak” dedi.

Mordoğan Mahalle Muhtarı Şaban Ok ise, Atila’nın halkın içinden bir başkan olduğunu dile getirerek şöyle konuştu; “Düşünceleriniz bize yakın. Belediye ile iç içe çalışmayı istiyoruz. Esnafıyla bağdaşmayan belediye kalkınamaz.”

“FIRSATLARI KAÇIRMAYACAĞIZ”

Atila son olarak Karaburun’un turizm potansiyeline değinerek “Karaburun, butik otel konseptleri kalkınabilir. Bunun için esnafa tüm desteği vereceğiz. Buraya gelen turist, Rusya’dan gelip çöpünü turist olmamalı. Burada turizm gelirlerini artıracak butik bir modele ihtiyacımız var” dedi.

Turizmin gelişmesini esnafla katılımcı yönetim anlayışıyla ele alacaklarının altını çizen Atila, “Esnaf odamızla ortak akılla fırsatları kaçırmayacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.