Olgun Atila, "partimiz için çalışmaya devam ediyoruz"

Olgun Atila, "partimiz için çalışmaya devam ediyoruz"

Radyo Romantik Türk'te yayınlanan Necati Bahçeci ile Gündem programının konuğu olan ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Bornova Belediyesi Eski Başkanı Olgun Atila, "Partimiz için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Siyasi tecrübelerinin yanı sıra Gazeteci Necati Bahçeci’nin sorularını yanıtlayan Bornova Belediyesi Eski Başkanı Olgun Atila son günlerde CHP İzmir İl Başkanlığı görevi için çıkan söylentilere de cevap verdi. Olgun Atila, “Şuan zaten bir seçim yok ve bir başkanımız ve il yöneticileri görevlerini yerlerine getiriyorlar, bizim düşüncemiz partimizi ve Millet ittifakını iktidara taşımak ve bunun içinde hiçbir görev beklemeden çalışmak. Görevimiz Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapabilmek, Türkiye’nin özgürleşmesi ve barış ortamının sağlanması için tüm özverimizle çalışmaktır. Adaylık süreci ile ilgili hep şunu söylüyorum. Nasıl ki bizi oraya getiren iradeye saygı duyduysak, aday olmadığımızda da olumsuz bir şekilde değerlendirmeden, bunda da bir hayır vardır diyerek partimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Aslında tüm siyasi partiler de evet ön seçim olabilir ama onu ötesinde tercihli sistem gibi bir sistem gelip, vatandaşın daha çok katılımının sağlandığı, siyasete sadece bir kitlenin katıldığı değil de herkesin katılabildiği bir düzenleme olmalı, geçmişte bunun örnekleri oldu. O şekilde seçilmekte güzel ve onurlu bir şey, parlamenter sistemin tekrar gelmesi ile birlikte bu sistemlerinde düşünüleceğine inanıyorum” dedi.

whatsapp-image-2022-03-24-at-16-18-05-728x410.jpeg

Daha çok yerel siyasete emek verdiğinin altını çizen Olgun Atila partisi tarafından verilecek hiçbir görevden de kaçmayacağını belirtti. Olgun Atila “ Üyesi olduğum partinin İzmir’deki İl Başkanı olmaktan da büyük onur duyarım, böyle bir taktir olursa görevden de kaçmamak gerekir ama biz daha çok yerel siyasete emek verdik, ancak ülkenin tüm koşullarına her zaman hazırız. Burada önemli olan şu çok önemli bir siyasi yarışa giriyoruz. Bu seçim ülkenin önemli değişimlerinden biri, uzun süren bir iktidarın değişim süreci, bu süreçte hiç bir şey beklemeden katkı sunmak lazım. Bir yarış havasına girmeden iktidara hazırlık yapmalı ve seçildikten sonra ki Pazartesi’ye hazırlık yapmak gerek. En az 2-3 sene çalışma odaklı olmalı, parti içi ayrımcılık değil, particilk bile yapmadan ortak çalıştığımız partilerle sanki aynı partideymişiz gibi görevlerimizi en iyi şekilde yaparak, Türkiye’nin hak ettiği atılımın sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZ CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEK”

2023 Genel Seçimleri ile ilgili konuşan Olgun Atila Cumhurbaşkanlığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması gerektiğini vurguladı.Olgun Atila, “Genel Başkanımızın ‘hayır’ sürecinden buyana başlattığı bir dil var. O çok önemliydi, bizim kaybettiğimizi düşünmüyorum ben, ama sonuçları ele aldığımızda 48.90 CHP’nin tek başına ortaya koyduğu bir tabloydu. Adalet yürüyüşü ve kurultayı çok önemliydi. Bu çerçeve de ben Genel Başkanımızın bu görevi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.