Olgun Atila: Selçuk’ta turizmi 12 ay canlı tutmalıyız

Olgun Atila: Selçuk’ta turizmi 12 ay canlı tutmalıyız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, ilçelerin nabzını tuttuğu ortak akıl buluşmalarına Selçuk’ta devam etti. Atila’yı ziyaret ettiği her yerde coşkulu bir kalabalık karşıladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Selçuk’ta ilçenin nabzını tuttu. Atila’yı Selçuklular büyük bir coşku ile karşıladı. Atila’nın ilk durağı CHP Selçuk İlçe Örgütü oldu. Atila’yı CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, partililer, meclis üyeleri ve belediye başkan aday adayları karşıladı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen buluşmada Selçuk ilçe örgütü, Atila’ya aday adaylığı yolunda başarılar diledi.

Olgun Atila ise Selçukluları “Selçuk Bizim Evimiz, İzmir Bizim Evimiz” sözleriyle selamladı. Atila, ilçe örgütü ziyaretinde, Atatürk siyasetine ve 30 ilçenin dayanışma ile ortak akılla yönetilmesine dikkat çekti.

Amacının adayda iş birliği olduğunun altını çizen Atila, konuya ilişkin olarak şunları aktardı; “Göreve geldiğim takdirde, ortak akılla yönetme, çalışma vaat ediyorum. Geçmişte, ilçe belediyelerinde en yüksek oyu almama rağmen aday olmadım ama 5 yıl boyunca çalıştım. Amacım adayda iş birliği sağlamak ve en yüksek oyu almak. Tüm partilerin oyuna talibim. Ortak aklı, her kesimin içinde olduğu en iyi belediyecilik anlayışını göstereceğiz. Biz her konuda iddialıyız ve hedeflerimiz var. Benim siyaseten beslendiğim organ parti örgütü ve vatandaşlarımız”

Konuşmasında şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediğini ve belediyenin gerçekleştireceği çalışmaların kentin birçok noktasında yayınlanacağını da söyleyen Atila göreve geldiğinde hayata geçireceği çalışmalar hakkında ise “Sizlerden gelen taleplerle yeni projeler oluşturacağız. İnsanlarımız metropole kolayca gidip gelmeli. Öğrencileri buraya çekmeliyiz ki esnafımıza katkı sağlayalım. Ulaşım önemli. Yeni yol ve arterler kazandıracağız. Körfez’de deniz taksilerle daha aktif bir ulaşım sağlayacağız. 30 ilçemiz arasında ulaşım güçlenmeli. 90 dakikayı sosyal destek anlayışıyla tekrar hayata geçirerek, hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracağız” dedi.

manset-kopya.jpg

Atila, gençlere destek olacak çalışmalar gerçekleştireceğini de söyleyerek Bornova’da hayata geçirdiği çalışmalardan örnek verdi; “Üniversitelerle ilgili projelerimiz çok fazla” diyen Atila, “Trafik altyapı park temizlik asli görevlerimiz var. Bunlarda tasarruf yapıp gençleriz ve çocuklarımıza destek olacağız” şeklinde konuştu.

“ŞİARIMIZ BİRLİKTE YÖNETMEK”

Atila ziyaretlerine Selçuk Ephesus Rumeli Göçmenleri Dayanışma Derneği ile devam etti. Ziyarette Dernek Başkanı Ali Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyesi aday adayları yer aldı.

Olgun Atila, burada yaptığı konuşmada gerçekleştireceği çalışmalara dikkat çeken Atila “Bornova’da yaptığım örnek projeleri tüm ilçelere yayacağız. Partimizdeki değişim sadece parti içinde değil, gençlerin ve kadınların önünü açmak için yola çıktık. Şiarımız da ortak akıl ve birlikte yönetmek. Bunu yaparken de sivil topluma, kanaat önderlerine, üniversitelerimizin katılımına çok önem veriyorum” dedi.

“2019 yılında en başarılı ilçe başkanı gösterilirken aday olmadım ama bugün buradayım” diyen Atila, şöyle konuştu; “Güçlüyüz, anketlerde birinciyiz. Ön seçim yapılsa da birinci sırada çıkacağımı biliyorum. Umutlarımızı kırmadan daha çok çalışarak, gençlerimiz özellikle kız çocukları için eğitimde fırsat eşitliği yaratmalıyız. Kentimizin refahı artacak. Çocuklarımız sporla, kültürle büyüyecek. Geleceğe olan yatırımlarımızı çocuklar için yapacağız. Bunların hepsini her ilçede yapacağız. Kırsalın en sevdiği başkanı olacağım.”

Dernek üyeleri ise Atila’ya desteğini “Hem sağdan hem soldan İzmir’de sadece siz oy alabilirsiniz” sözleriyle ortaya koydu.

Olgun Atila daha sonra Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı İsmail Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Ön Seçimin önemine vurgu yapan Atila, “Ön seçim örgütü güçlendirir. Ben partimin üyeleri arasından çıkamıyorsan halkın karşısına da çıkmak istemem. En büyük dileğim şuydu; 2019’da en başarılı belediye başkanı gösterilirken aday olmadım. Küsmedim de. Sivas’a, Yozgat’a, Aydın’a her yer gittim. Ben istiyorum ki; ön seçim yapalım ve tercihli sistem yapalım. 5 milyonluk bir kentte 150 bin üyemiz var. Bunun artması lazım. Parti içindeki kırgınlıkları bir kenara bırakıp parti içinde birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Diğer siyasi parti ve renklerin, hepsinin hem oyuna hem gönlüne talibim. En yüksek oyu alacak şekilde adayda iş birliği sağlamamız lazım. Bu yola çıkarken anketten de ön seçimden de çıkarım diye yola çıktım. Buna inanıyorum. Gittiğim her yerde karşılığımız var; bu örgütün vicdanı var ve bu vicdanda olmak çok değerli benim için. Önemli olan partimizin iktidarı için mücadele etmek” dedi.

İzmir’den yüzde 65’e yakın oy almayı hedeflediğini söyleyen Atila “Bu nedenle birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Genciz, tecrübeliyiz, 5 yıl süresince daha da olgunlaştık. Ancak Belediyelerimiz çok çalışırsa iktidar yolumuz açılır. Bu görevler başarıyla yapılmalı. Birlik olursak tüm engelleri aşarız. Yeter ki, birbirimize olan inancımızı kaybetmeyelim. Umutsuzluğa düşmeyelim” diye konuştu.

Atila’nın ortak akıl buluşmalarının bir sonraki durağı Selçuk Ziraat Odası oldu. Atila’yı, Oda Başkanı İbrahim Erdallı ve tam kadro yönetim kurulu karşıladı. Olgun Atila burada yaptığı konuşmada “30 ilçenin belediye başkanı olmak ayrı bir sorumluluk. Bunu sizlerle daha ileriye götürmek bizim için çok önemli. İlçelerimizi değerleriyle büyütüp, 30 ilçe arasında kardeşlik bağını güçlendireceğiz. Her ilçede bir kez Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı yapacağım. Sizler ve diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte karar vereceğiz” dedi.

selcuk-ziraat-odasi.jpg

“ESNAFI KALKINDIRMALIYIZ”

Daha sonra Selçuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda yönetim kurulu başkanı Okan Kamak ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Atila; konuşmasında esnafın kalkındırılması gerektiğin şu sözlerle anlattı; “Esnafı kalkındırmak amacımız. Selçuk sadece Türkiye’nin değil dünyanın bir değeri. Burada turizm 12 ay olmalı. Kent içi turlar düzenlenmeli. Esnafı kalkındırdığımızda Selçuk’ta istihdam sorunu kalmaz. Buranın potansiyeli çok yüksek. Meryem Ana, Şirince, Pamucak gibi değerleri olan bir kent burası. Burada sosyal destekler sağlanmalı. 90 dakika uygulaması vatandaşın hayatına sosyal destek sağlıyordu. İzmir’ini dış ilçelerini buraya getirmek için teşvik etmeliyiz. Bu konularda sosyal destek sağlamalıyız. Bizim dönemimizde esnaf iş yapacak, kültür sanat faaliyetleri olacak. Böylece yerelde kalkınma sağlayacağız.”

esnaf.jpg

Olgun Atila son olarak Selçuk Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde Başkan Hüseyin Vefa Ülgür ile yaptığı görüşmenin ardından Selçuk’tan ayrıldı.

3-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.