Olgun Atila'dan 'Sosyal Demokrat Belediyecilik' vurgusu

Olgun Atila'dan 'Sosyal Demokrat Belediyecilik' vurgusu

Saha çalışmalarını ilçe ziyaretleri ile gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, sosyal demokrat belediyeciliğe vurgu yaparak, "Sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini vereceğimizi biliyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, saha çalışmaları kapsamında Karabağlar’da önemli temaslarda bulunarak ilçenin nabzını tuttu.

İlk ziyaretini CHP Karabağlar İlçe Örgütüne yapan Atila, daha sonra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Mobilyacılar Odası'nı ziyaret etti. Atila, ilçe örgütü ziyaretinde, daha yaşanılabilir bir kent hedefine dikkat çekti.

karabaglar-ilce-1.jpg

Atila, “Bornova Bizim Evimiz, diyerek çıktığım yolda, şimdi İzmir Bizim Evimiz, diyoruz” diyerek İzmir’in tümünü kucaklayacaklarını “İzmir’in 30 ilçesi de birbiriyle akrabadır; biz bir aileyiz” sözleriyle altını çizdi.

Belediyeciliğin salt fiziki projelerden ibaret olmadığını ve Bornova Belediye Başkanlığı sürecinde fiziki projelerden çok sosyal projelere ağırlık verdiğini dile getiren Atila, “Sosyal projeler olmazsa olmazlarımız. Bu kentte yaşayan insanlara daha iyi bir yaşam vererek, evlerine daha mutlu gitmesini, çocuklarının daha mutlu yaşamasını, kentimizin tüm mahallelerinin eşit olmasını istiyorum. Buna sokak hayvanları, kentimizin ekolojisi, doğası da dahil. İzmir’i daha yaşanabilir bir kent yapma hedefim var” cümleleri ile hedeflerine dikkat çekti.

karabaglar-soforler.jpg

İYİLİKLERİ ÇOĞALTACAK PROJE AİLENİN REİSİ KADINLARA

Atila öte yandan, Bornova Belediye Başkanlığı'nda hayata geçirdiği Dost Market projesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan 3 ay sonra İzmir’in tüm ilçelerinde hayata geçireceklerini şu sözlerle ortaya koydu; “Dost Market, paranın geçmediği tek yer. Projemizi, 30 ilçede, ilçe belediye başkanları ile değerlendirip Dost Marketler'de ihtiyaç sahipleri ile buluşturacağız. En önemlisi ailenin reisi olan kadınlara, Dost Market kartını vererek onların ve ailelerinin hayatlarına destek olmak istiyoruz. Söz konusu projenin var olan sorunları azaltacağına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu proje, iyilikleri çoğaltacak bir proje.”

BELEDİYENİN VATANDAŞA UZANAN SICAK ELİ…

Bornova Belediye Başkanlığı sürecinde gerçekleştirdiği tüm projelerde ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde sosyal projelere önem vereceğinin altını çizen Atila, kentteki dezavantajlı bireylere ilişkin projelerde çok hassas olduğuna da şu sözlerle dikkat çekti; “Projelerimiz paydaşlık duygusundan geliyor. 30 ilçemizin değerlerini tüm vatandaşlarımızla kavuşturmak istiyorum. İlçe belediyeleri ile el ele vererek budadığımız ağaçlardaki odunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi sosyal ağ projelerini hayata geçireceğiz.

Bununla ilgili büyük bir sosyal ağ projesi oluşturacağız. +1 Kafe Bornova’da müthiş bir enerji yarattı. Türkiye’ye yayıldı. Çölyak hastaları için glutensiz kafelerimizi çoğaltacağız. Belediyenin vatandaşa uzanan sıcak elini göstereceğiz. Belediyelerin görevi dezavantajlı gruplara daha fazla katkı sağlamak.”

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK HEDEFİ

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yola çıktığının da altını çizen Atila, CHP Örgütü ziyaretinde sözlerini “Sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini vereceğimizi biliyorum. Böylece İzmir’den yayılan bu hareketi tüm Türkiye’ye yayacağız. Esas hedefimiz birlikte ve ortak akılla yönetmek. Demokrasi de katılımla artar büyür. İzmir, CHP öncülüğünde Türkiye’deki büyük değişimin öncüsü olacaktır” cümleleri ile sonlandırdı.

İlçe Başkanlığı ziyaretinde, Atila’nın Bornova Belediye Başkanlığı döneminden hayata geçirdiği projelerle halkın yanında olduğunu dile getiren partililer, Atila’ya desteğini “Toplumun üretimine verdiğiniz önemi biliyoruz. Kadın kooperatiflerine verdiğiniz destekler, istihdam çalışmalarınız yapacaklarınızın teminatını gösteriyor” cümleleri ile dile getirdi.

Atila’nın Karabağlar temaslarında bir sonraki durağı İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası oldu. Ziyarette Oda Başkanı Celal Anık ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı. Buluşmada oda temsilcilerinin desteğini alan Atila’ya, Oda Başkanı Anık “Atila Başkan bizim uzun yıllardır tanıdığımız bir insandır. Yaptıklarını takdir ediyoruz. Kendisine aday adaylık sürecinde başarılar diliyoruz” cümleleri ile destek oldu.

karabaglar-mobilyacilar.jpg

Şoförler Odası ziyareti sonra, mobilyacılık sektörü temsilcileri ile de bir araya gelen Atila, ortak akla dikkat çekerek sektör ile işbirliği içinde olacaklarını dile getirdi.

Mobilyacıların belediye işbirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaş ve öğrenciler için çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizen Atila, böylece sektörün kalkınacağına da işaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.