Olgun Atilla: En yüksek oyla seçilmeyi arzuluyorum

Olgun Atilla: En yüksek oyla seçilmeyi arzuluyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Dönence ortak yayınına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MEDYA EGE – İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Dönence ortak yayınında Abdullah Polat, Gökhan Kafalı ve Mikail Karadaş'ın sorularını yanıtladı.

Aday adayı Olgun Atila, gazetecilerin sorularına samimi cevaplar verdi.

Sözlerine “İzmir bizim evimiz” diyerek başlayan Olgun Atila'nın açıklamalarının satır başları şöyle:

"İZMİR BİZİM EVİMİZ"

30 ilçenin tüm mahalle ve sokaklarındaki hemşehrilerimiz bizim için çok kıymetli; çocukları bizim çocuklarımız. Yaptıklarımız yapacaklarımın teminatıdır. Belediye Başkanıyken nasıl hiçbir mahallede ayrım yapmadıysam ilçelerde de ayrım yapamayacağım. En yüksek oyla seçilmeyi arzuluyorum. İzmir bu yüzden bizim evimiz. Ortak akılla kararlarımızı vereceğiz. İzmir’i süper lige yükseltmek istiyoruz. İzmir'i, tüm alanlarda en iddialı bir şekilde hazırlayıp, Türkiye'de bir numara olmak istiyoruz.

manset-kopya.jpg

ADAYLIĞI İLE İLGİLİ TEPKİLER

Uzun süredir hazırlık içerisindeyiz. Herkesten büyük destek görüyorum. 30 ilçede çalışmak benim için çok heyecan verici. Her ilçeyi tanıyorum. Bana bir akrabalarına sahip çıktıkları gibi çıksınlar istiyorum. Bizim makamımız sokaklar. Buradan ortak akılla yöneteceğiz. İzmir için yeni bir siyaset anlayışı ve hedef ortaya koyuyoruz.

DEĞİŞİM İZMİRLİ SEÇMENE YANSIYACAK MI?

Siyasiler değişir ama siyaset yapma tarzımızı değiştirmeliyiz. Sayın Genel Başkanımız yerel seçimlerde yüzde 35 hedefi koydu. Yani, en yüksek oyu almak için işbirliği ve iddialar ortaya koymalıyız. Bu anlamda, her şeyin iyi olacağına inanıyorum. Bu, olumlu motivasyonu büyütüyor. Kadınlar ve gençlerin sürece daha fazla katkı koyacağına inanıyorum.

ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI

47 yaşındayım ve 13 yaşımdan itibaren siyaseti yakından takip ediyorum. Geçmiş rahmetli başkanlarımız ve Kocaoğlu ve Soyer’in çok kıymetli İzmir projelerini inceledim. Burada çok değerli hizmetler var. Biz onları bir öğretmen, danışma kurulu olarak görüyoruz. Kocaoğlu ile 10 yıl çok yakın çalıştık, Tunç Soyer Başkanım ile de beraber çalıştık. İzmir'le ilgili geçmiş projelerden yararlanıyoruz. Hiçbir belediye başkanı kentine zarar vermez ama zamanla bakış açıları değişir. Bunları topladıktan sonra katılımcı anlayışla karar verilmeli. Belki de referandum yapılmalı. Onlar bizim değerli büyüklerimiz.

DOST MARKET

Mimarlar maket yaparlar. Bornova İzmir’in ortalamasını verir. CHP Bornova’da yüzde kaç alıyorsa İzmir’de de aynı oyu alıyorlar. Dost Market’i 30 ilçeye yayacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız hiçbir ayrım yapmadan bu marketlerden kartlarla yararlanabilecek. Stadyum, yeşil alan, tarım kooperatifleri gibi birçok projemiz var.

İLÇELERDEN GERİ DÖNÜŞLER

Her gün bir ilçede olacağız. Yarın Tire, Beydağ ve Kiraz’da olacağız. Diğer ilçelerimiz Bornova’dan daha önemli bizim için. Bizi tanıyan herkesin sokakta bizimle bir araya gelmesini istiyoruz.

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI?

Herkesle uyumlu, beyaz bir sayfa açıp kentin öncelik sırasına göre, bir yol haritası ortaya koyacağız. Bunun için hükümetimizle de çalışacağız. Herkesle uyumlu olacağız. Biz herkesin belediye başkanı olacağız. Rakip siyasiler bizim yakınımızda olacak ve mümkünse kentle ilgili tartışmalı konularda kararları oy birliği ile geçireceğiz . İzmir’in hakları ile ilgili siyasi bir mücadele vereceksek de bir İzmirli mücadelesi vereceğim. Bu konuda bir çekincemiz olamaz. Bizden sonra bu tarihi kentte yaşayacak insanlar için her türlü mücadeleyi herkese karşı vereceğiz.

CHP’NİN KAYBETTİĞİ İLÇELER

Gidip oy alamayacağımız insan yok. Yüzde 70’e kadar oy potansiyelimiz var. Değişim ateşi sokakta karşılığını buluyor. Dünya görüşü farklı olan insanlar da bizi izliyor. Bizim partimizin lideri genç ve yeni bir lider. Genel Başkanımız Bornovalı, Manisalı, Egeli. Bu bizi heyecanlandırmalı. İçimizden biri olan Özgür Özel’i neden daha iyi bir yere getirmeyelim? Bunun için mücadele edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum