Olimpiyatlarda Darbe Protestosu!

Olimpiyatlarda Darbe Protestosu!

Brezilya'da olimpiyatların protesto edildiği 2014 yılında olduğu gibi bu yıl da protestolar yaşandı

Brezilya'da olimpiyatlar protestoyla başladı, Copacabana Plajı'nda toplanan on binlerce Brezilyalı, kamu açığı nedeniyle bütçeyi usülsüz kullandığı gerekçesiyle açığa alınan başkanın yerine geçen başkan yardımcısı Michel Temer'i protesto etti. 

Geçici olmayan önlemler aldığını öne sürdükleri Temer'i protesto eden Brezilyalılar petrol devi Petrobas'ın özelleştirilmesini de protesto ettiler.

Darbe tartışması

Görevden alınması için kurulan komisyonda 5'e 15 oyla görevden alınmasının ardından Dilma Roussef'e darbe yapıldığını söyleyen halk, Roussef'in de çağrısıyla sokağa çıkmıştı. Roussef'in azil edilmesi koalisyon kurduğu Demokratik Hareket Partisi lideri ve başkan yardımcısı Michel Temer'in muhalefetle işbirliği yapması sonucu gerçekleşti. Bu da yumuşak darbe yorumuna yol açtı.


Fidel kurumsal darbe şeklinde yorumladı

Brezilya'nın ilk kadın başkanı Roussef'in azlini Küba eski devlet başkanı Fidel Castro kurumsal darbe olarak nitelendirirken, Arjantin eski devlet başkanı Cristina Kirchner, Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ve Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa gibi isimler de Dilma Roussef'in en büyük destekçileri olarak görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.