Ölmek üzere olan köpek tedavi altına alındı

Ölmek üzere olan köpek tedavi altına alındı

Gazetemizin Whatsapp İhbar Hattına düşen aç ve hasta köpek görüntüleri hayvanseverleri harekete geçirdi.

MEDYA EGE- Gazetemizin Whatsapp İhbar Hattına haftasonu Kemalpaşalı vatandaşlar tarafından gönderilen aç ve hasta sokak köpekleri görüntüleri kamuoyu vicdanını yaraladı.

Kemalpaşa ilçesi genelinde bakımsız halde dolaşan köpeklerin ihbarı ile olay yerine giden Medya Ege ekibi, vatandaşlarla görüştü.

k-001-001.jpeg

Öte yandan bazı hayvanseverler tarafından tespit edilen ve açlıktan ölmek üzere olan bir köpek Buca’da özel bir veteriner kliniğinde tedavi altına alındı.

"FARK ETMESEK ÖLECEKTİ..."

Köpeğin tedavisi ile ilgili gazetemize konuşan bir hayvansever “Köpek açlık ve bakımsızlıktan çok bitkin haldeydi. Şimdi bir veteriner gözetiminde. 3 hafta boyunca antibiyotik tedavisi olacak. Vitaminlerle de hayvanı güçlendirmeye çalışacaklar. Yapılan kan testleri sonucu ölümcül bir durum olmadığı ortaya çıktı. Köpeği fark etmesek öleceğini söyledi veteriner” dedi.

whatsapp-image-2022-12-04-at-11-14-21-003.jpeg

Köpeğin tedavisinin devam etmesi için geçici yuva aradıklarını dile getiren hayvanseverler, Kemalpaşa Belediyesi ve Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın ilçedeki sokak hayvanlarının bakımına ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.

HAYVANSEVERLER KARAKAYALI'YA SESLENDİ

Belediye Başkanı Karakayalı’ya seslenen vatandaşlar, “İlçe genelindeki hayvanların sağlık durumu çok kötü. Çoğu bir deri bir kemik halde. Bir yandan açlık bir yandan bakımsızlıkla boğuşan hayvanlar ölümle yüz yüze geliyor. Belediyenin bu hayvanları ilçenin bir sakini sayıp, gereken özeni göstermeli. Sokaklarda yüzlerce aç hayvan var. Hayvan sevgisi bilinen Atatürk’ün partisine yakışan manzaralar değil bunlar” ifadelerini kullandı.

k3-001-001.jpegwhatsapp-image-2022-12-04-at-16-01-52.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.