Olten Filarmoni Sentez'le sahnede

Olten Filarmoni Sentez'le sahnede

Olten Filarmoni Orkestrası sezonun kapanış konserinde geçen yıl ilk kez sahnelenen “SENTEZ” isimli gösteriyle yoğun istek üzerine bu yıl yeniden sahnede olacak.

Olten Filarmoni Orkestrası İzmir Devlet Opera ve Balesi Dansçıları ile bir kez daha aynı sahnede yer alacak. Klasik baleden, modern dansa, Latin danslarından halk danslarına kadar çok geniş bir yelpaze ile sunulan dansların sentezi izleyiciye bir kez daha keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.

olten-filarmoni-danslarin-sentezi-yeniden-izleyici-ile-bulusuyor-foto-1.jpg

Geçen yıl iki ilki gerçekleşen konserin şefliğini ise bu yıl yine Tulio Gagliardo Varas, kareografisini Burcu Sürmeli Borovalı ve bale koordinatörlüğünü Tolga İyiuyurlar üstleniyor.

olten-filarmoni-danslarin-sentezi-yeniden-izleyici-ile-bulusuyor-foto-4.jpg

Çok sesli müziğin birbirinde özel danslarla buluşacağı gecede 50 kişiden oluşan Olten Filarmoni Orkestrası’nın seslendireceği parçalara yenilen repertuarıyla İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin dansçıları eşlik edecek. Sahnede aynı anda hem dans hem de filarmoni orkestrasının bulunmasının çok özel olduğunu dile getiren Olten Sanat Vakfı İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, 17-18 Mayıs tarihlerinde batıdan doğuya sentezlenen klasik batı danslarından Liber Tangoya, Halk Oyunlarından Türk Halk Danslarına kadar uzanan dansları çok sesli müziğin orjinaline sağdık kalınarak uyarlanmasıyla oluşan konsere tüm sanat severleri davet ettiklerini söyledi.

olten-filarmoni-danslarin-sentezi-yeniden-izleyici-ile-bulusuyor-foto-1.png

Olten Filarmoni Orkestrası eşlindeki “Sentez” isimli gösteri 17 ve 18 Mayıs 2023 tarihlerinde İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.