Olten Filarmoni, sezonu açıyor

Olten Filarmoni, sezonu açıyor

Olten Filarmoni Orkestrası İzmir’de 2022-2023 konser sezonuna başlıyor.

Olten Filarmoni Orkestrası dünyaca ünlü sanatçıları İzmir’de ağırlamaya devam ediyor. 2013 yılından bu yana motivasyonunu izleyicisinden alan orkestranın yeni sezonda ilk konuğu müzisyen, besteci ve aranjör kimliğiyle çok yönlü sanatçı Rusanda Panfili oluacak.

Eylül ayında İspanya Kanarya Adalarında gerçekleşen Fuerteventura Opera Festivaline davet edilen orkestranın bu festivale davet edilen ilk Türk Orkestra olmasından dolayı gurur duyduklarını dile getiren Olten Sanat İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, “Bu deneyim Orkestramızın da ilk yurtdışı festival deneyimiydi. Opera Festivalinde 3 filarmoni orkestrası konseri planlandı ve Galada La Boheme icra ettik. Seyirci ve salon çok zarifti, ayrıca adanın doğal dokusu çok enteresandı. Sponsorumuz olmadan sadece kendi kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu turnenin ardından yeni sezon hazırlıkları için çalışmaktayız” dedi. Olten Filarmoni Orkestrası’nın 9 yıldır her yıl yepyeni repertuarları izleyici ile buluşturduğunun da altını çizen Fatma Olten, “Bu yıl açılışta Besteci ve Aranjör olarak çok yönlülüğü, ustalığı ve yaratıcılığıyla tanınan RusandaPanfili’yi davet ettik, Milyonlarca kez izlenmiş olan sanatçı Orkestramız eşliğinde keman ile Liber tango ve 4 mevsim çalacak. Kasım ayı solistimiz Emre Şen Chopin 2. Piyano konçertosu, Aralık ayı solistimiz AnneleenLenaerts ise Arp ile Rodrigo seslendirecek. Ocak ayında Turgay Erdener’in Uğur Mumcu kantatı İzmir’de ilk kez gerçekleştirilecek. Doğumunun 150. Yılında Rahmaninoff’u 2 konserde 5 piyanist; Gökhan Aybulus, Başar Can Kıvrak, Kandemir Basmacıoğlu, Cem Babacan, Özgür Ünaldı ile anacağız. Mart Ayında HarrietKrijgh solistliğinde Rotterdam Filarmoni Orkestrası işbirliği ile Dvorjak Çello Konçertosu seslendireceğiz. Nisan ayında SerenadBağcan’dan Şarkılar dinleyeceğiz. Son konserimiz Mayıs ayında Dansların Sentezini yeni bir yorumla sergiliyor olacağız. Sezon boyunca Orkestramızın Şefi İbrahim Yazıcı ve konuk şefimiz Tulio Gagliardo Varas konserlerimizi yönetecek. Bu yıl da birbirinden farklı birçok proje ile karşınızda olacağız, izleyicimizin seveceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

rusanda-panfili-foto-3.jpg

Olten Filarmoni Orkestrası Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Rusanda Panfili Solistliğinde 19 Ekim Çarşamba akşamı İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki izleyiciyle buluşacak. Kombine bilet www.oltensanat.com adresinden temin edilebilir.

olten-filarmoni-orkestrasi-2022-2023-konser-sezonu-afis-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.