“Ölüm Ve Yaşam” sergisi Etnografya Müzesi’nde açıldı

“Ölüm Ve Yaşam” sergisi Etnografya Müzesi’nde açıldı

7. Uluslararası Ege Art Sanat Günleri kapsamında İzmir Etnografya Müzesi’nde Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Arda’nın resim sergisi açıldı. Zuhal Arda sergilenen resimlerin ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgiyi yansıttığını açıkladı.

İzmir Etnografya Müzesi’ndeki sergiye çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri ve sanat severler katıldı. Prof. Dr. Zuhal Arda Ege Art’ın İpekyolu çalıştayı kapsamında İzmir’e geldiğini belirtti ve Ege Art’a teşekkürlerini sundu. Sergiye katılanlar eserleri dikkatlice inceledi. Resimlerinin ölümle yaşam arasında ince biz çizgi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Zuhal Arda : “Benim resimlerim hayatın tam da bir özetidir. Ölüme beş kala hayata bir geri dönüş var. Bundan 26 yıl önce bir trafik kazası geçirdim.Vücudumda 7 kırık vardı ve ağır yaralıydım.

Kendime gelmeye başladığımda bu yaşamdan geriye ne bıraktığımı düşündüm. Bu sorgulama beni buraya getirdi. Hayatın her anı çok kıymetli. İnsan geride kalanlar için bir şeyler bırakmak, üretmek zorunda. Hayatı hem kendim için hem de çocuklarım için daha güzel kılmak için ne yapabilirim diye sorguladım. İşte bu sorgulama beni resim yapmaya yöneltti. Elimden gelen şey resim yapmaktı, güzel resim yaptığımı düşündüm ve resime yöneldim” dedi.

“ÜNİVERSİTEYİ OĞULLARIMLA OKUDUM”
 

Yaşadığı sorgulamanın ardından resme yönelen Prof. Dr. Zuhal Arda “ Üniversiteyi o yaştan sonra iki oğlum ile birlikte okudum. Resim hayata tutunmam için bir rehabalite oldu. Hem resimlerimi sergilemek hem de geçen zamanı değerlendirmek açısından bu sergi benim için çok anlamdı. Çünkü resime başladığım ilk yıllarda nereye geleceğimin farkında değildim” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.