Ömer Çelik'ten AB'ye Sert ve Net Mesaj

Ömer Çelik'ten AB'ye Sert ve Net Mesaj

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'ten AB'ye net mesaj

Bakan Ömer Çelik AB Komisyonu'nu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın Türkiye'ye basın üzerinden mesaj göndermesini eleştirerek, tarafların ortak gündemine odaklanmasına çağrı yaptı. Twitter üzerinden açıklama yapan Çelik: "Kimse Avrupa'nın geleceğine giden yolda aynı gemide olduğumuzu unutmamalı." ifadelerini kullandı.

Çelik aynı mesajlar içerisinde mültecilere yönelik olarak Türkiye'nin 20 milyar dolar  harcandığını AB'nin söz verdiği 3 milyar euronun bunun yanında büyük bir meblağ olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'ye değil. Türkiye satın alınamaz. Türkiye'ye basın üzerinden mesajlar göndermeyi bırakıp, asıl müşterek fiili ajandamıza odaklanmanızı öneririm: değerler, vize ve göç gibi."

Avrupa'nın değerlerine dayalı dil...

Ömer Çelik, Türkiye ile konuşulma esnasında Avrupa'nın değerlerine dayalı bir dil kullanılması gerektiğini söyleyerek, başka bir tarz konuşmanın kabul edilemeyeceğini söyledi. Çelik ayrıca "Türkiye'ye basın üzerinden mesajlar göndermeyi bırakıp, asıl müşterek fiili ajandamıza odaklanmanızı öneririm: değerler, vize ve göç gibi." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.