Ömer Eşki Bornova Belediye Başkanı oldu

Ömer Eşki Bornova Belediye Başkanı oldu

2024 Yerel Seçimlerinde CHP tarafından Bornova'ya aday gösterilen Ömer Eşki, belediye başkanlığı seçiminin kazananı oldu.

MEDYA EGE - İzmir'in Bornova ilçesinde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, sandıkların açılması ve oyların sayılmasının tamamlanmasıyla birlikte Bornova Belediye Başkanlığı yarışında zaferin sahibi belli oldu. Bornova halkı, belediye başkanlığı için oylarını kullanırken, seçim sonuçlarına göre başkan adayı Ömer Eşki, Bornova Belediye Başkanı seçildi.

Başkanlık görevine talip olan Eşki, seçim süreci boyunca Bornova'nın dört bir yanında vatandaşlarla buluşarak projelerini ve vizyonunu paylaştı. Seçim çalışmaları kapsamında öne çıkan konular arasında sosyal hizmetler, kent estetiği, yeşil alanların artırılması ve yerel ekonominin canlandırılması bulunuyordu.

ÖMER EŞKİ KİMDİR?

1986'da doğan Ömer Eşki, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliğinde tamamladı. Eşki, Yaşar Üniversitesinde Enerji Hukuku ve Ege Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Siyasi hayatına 2005 yılında CHP Bornova Gençlik Kolları’nda başlayan Eşki, 2006-2007 yıllarında CHP İzmir İl Gençlik Kolları Sekreterliği, 2007-2010 yılları arasında da CHP Bornova Gençlik Başkanlığı yaptı. Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen Sendikası'nda 2021-2023 yılları arasında şube başkanlığı görevinde bulunan Eşki, evli ve bir çocuk babasıdır.

NOT: Son sonuçlar güncellenecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum