Ömer Faruk Dengiz, 'Turizm Sektöründe Çözüm İçin Eğitim ve Değişim Önemli'

Ömer Faruk Dengiz, 'Turizm Sektöründe Çözüm İçin Eğitim ve Değişim Önemli'

Bodrum Very Chic Otel'in CEO'su olarak çalışmalarına devam den Ömer Faruk Dengiz, Bodrumda turizm sektörünün gelişmesi için değişim ve gelişimin şart olduğunu söyledi. 

Sektörün yaşadığı sorunların çözümü için Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği'nin (BODER) Başkanlığına ekip arkadaşlarıyla birlikte aday olduklarını da belirten Dengiz,  yaşama geçirecekleri projelerin tüm sektör paydaşlarına fayda sağlayacağını ifade etti.

İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarına rağmen turizm sektörü çalışanlarının özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Dengiz, “Çocuk yaşlardan itibarin kendi aile işletmemizde farklı görevlerde çalıştım. Daha sonrasında 1 yıl Oxford'da İngilizce eğitimi aldım ve sırasıyla London College Of Business Management ve London Hotel School gibi saygın eğitim kurumlarını tamamlayarak ülkeme geri döndüm. Burada aile işletmemizin renovasyonunu tamamlayarak hizmet çıtasını yükseltmeye çalıştım. BODER'de zaten yıllardır yönetim kurulu üyesi olarak çalışmalarımı sürdürüyordum. Yıllardır sektörde edindiğim deneyimler ve Pandemi sürecindeki farkındalıklarım neticesinde, Bodrumda kalıcı ve iyi eserler bırakabilmek adına Mavi Liste olarak BODER Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığımızı açıkladık” diye konuştu. 

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM OLACAK

Ömer Faruk Dengiz, Turizm sektöründe en önemli unsurun kaliteli insan kaynağı olduğunu ve pandemi nedeniyle birçok deneyimli personelin meslek değiştirmek zorunda kaldığını vurguladı.  BODER Yönetim Kurulu olarak öncelikle insan kaynağının gelişimi için eğitim konusuna yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Dengiz, şunları söyledi: “Pandemi nedeniyle sektördeki kalifiye elemanlar başka alanlara geçti. Bodrumda kaliteli yöneticiler ve uluslararası zincir oteller var. Burada önemli bir deneyim ve bilgi birikimi söz konusu. Dünya çapındaki hizmet sektöründeki örnekleri Bodrum özelinde de uygulamak için gerekli girişimleri başlatacağız. Mevcut ihtiyaçlara çözüm getirecek en iyi sistemi entegre ederek personelin meslekteki bilgisini artırmak ve hizmet çıtasını yükseltmek en öncelikli hedefimiz. Gençlerin eğitiminin yanısıra kadın istihdamının da artırılması gerektiğini düşünüyorum. Kadın girişimcilik programı ve genç BODER programımızla sektöre yeni  elemanlar kazandırmak ve yaşam boyu eğitim merkezi işbirliğinde sürekli eğitimlerle bilgileri güncel tutmak istiyoruz. Gençlerin sektöre yönlendirilmesi ve kariyer planlamalarını da yapabilmeleri için turizm mesleğini sevdirecek seminer, eğitim ve uygulamalı programlarla kalıcı çözümler getireceğiz” 

jpg_3471.jpg

ORTAKLAŞA ÇÖZÜMLER GETİRİLMELİ

Pandemi ile birlikte olağan dışı olaylar yaşandığını da kaydeden Ömer Faruk Dengiz, “Yurt içi ve yurtdışı seyahat sınırlamaları, mekanlardaki kapasite azaltımı gibi önlemler sektörü olumsuz etkiledi. Alınan kısa vadeli önlemler çok etkili olamadı. Aşılama yurt genelinde artmalı, orta ve uzun vadede kalıcı çözümler getirilmeli. Çözüm için devlet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri bir araya gelerek ortaklaşa çözüm önerileri getirmeli.  Başta Rusya ve Avrupa ülkelerinden ülkemize uçuş kısıtlaması devam ediyor. Şu anda Balkan ülkelerinden konuklar geliyor. Okulların kapanmasının ardından Temmuz ayı itibariyle de yerli turist gelmesi söz konusu. Sezonun bu yıl daha uzun değerlendirilmesi gerekir, geç başlayan sezonun ekim kasım ayına kadar uzatılmaması için aslında bir sebep yok” dedi.

PROJELER SEKTÖRE GÜÇ KATACAK

BODER olarak sektörde birçok yeniliğe de imza atmak istediklerini dile getiren Ömer Faruk Dengiz, projeler hakkında şu bilgileri verdi: İşletmelerin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu donanımları ve yeni bir vizyon kazandırmayı amaçladığımız ücretsiz hayat boyu eğitim programları oluşturuyoruz. Mesleğe yeni girecek arkadaşlarımızı sektörle buluşturacak Kariyer Fuarı başta olmak üzere ihtisas fuarlarını Bodrum’a kazandıracağız. Sektörün ilgi alanındaki kritik konularda uzman iş ortakları ile düzenleyeceğimiz eğitim ve seminerlere ücretsiz katılım olanağı sağlamaya hazırız. Denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, vergi ve ilgili alanlarda hizmet sunan dünyanın önde gelen profesyonel danışmanlık şirketleri ile anlaşmak istiyoruz. Sektördeki ailelerin 16 yaş ve üzerindeki genç çocuklarına turizmi sevdirecek ve onları sektöre kazandıracak programları güncel eğitimlerle özendireceğiz. Otellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu araç ve gereçler için uygun fiyat avantajlarının sunulması için oluşturacağımız platform fiyat istikrarını da beraberinde getirecek. Sektöre hizmet edecek projelerimizi hayata geçirmek için oluşturacağımız Danışma Kurulumuz deneyimiyle bizlere bu süreçlerde yol gösterecek. Yıllardır hizmet binası olarak kullandığımız alan temsil ihtiyacını karşılamaktan uzak kalıyor. BODER’in kendine ait öz malı olan bir bina tahsisi için gerekli çalışmayı yapacağız”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.