Ömer Fethi Gürer, "Ayrımcılık mağduriyet yaratıyor"

Ömer Fethi Gürer, "Ayrımcılık mağduriyet yaratıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi üzerinde söz alarak yaptığı konuşmasında, "Ayrımcılık mağduriyet yaratıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinin ilgili maddesinde Diyanet Akademisiyle ilgili düzenleme ve içeriğin nasıl olacağına yönelik önermelerin yer aldığını belirterek, “İmam hatiplerin varlığında, ilahiyat fakültesinin varlığında orada eğitim alanların daha sonra Diyanet Akademisinde değerlendirmeye tabi tutulup yeni bir eğitimin verilmesi, ardından da burada sözlü sınavda başarılı olamayanlarla sözleşme yapılmaması, mevcuttaki eğitim sisteminin yetersizliği anlamına gelebileceği bir gerçek. Bu bağlamda, burada insanların mağduriyetinin de söz konusu olacağını vurgulamak istiyorum” dedi.

ATATÜRK VE DİN EĞİTİMİ…

CHP Milletvekili Gürer, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dinin doğru ve bilgiye dayanılarak öğrenilmesi için ilahiyat fakültesinin açılması, Diyanet İşleri Başkanlığının kurulması gibi önemli ihtiyaçları doğru tespit ederek bu oluşumları sağlamış olduğunu anımsatarak, “CHP döneminde açılan imam-hatip okulları ülkemiz genelindeki camilerde imam ihtiyaçlarının giderilmesinde önemli etken olmuştur” diye konuştu. Gürer artan okul sayısına karşın Niğde’de köy camilerinde imam açığı olduğuna dikkat çekti.

fotograf.jpeg

AYRIMCILIK MAĞDURİYET YARATIYOR

CHPli vekil Gürer, Diyanet İşleri Başkanlığında çalışanlara uygulanan ayrımcılığa değinerek, “Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatlarında çalışan sözleşmeli imam-hatip, vekil imam-hatip, geçici kurs öğreticileri farklı statülerde görev yapmaktadırlar. Bu görevliler güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırılmaktadır. Kadrolu görev yapanlarla -aynı şartlar aranan, aynı eğitimi almış- aynı işi yapanlar farklı statüleri nedeniyle mağdur edilmektedirler. Sürekli çalışmaları, öğrenim durumlarına göre kademe ilerlemesi verilmesi, derece yükseltilmesinin önünün açılması mutlaka sağlanmalıdır. Vekil imam olup mağdur edilen binlerce imam-hatipliye verilen sözler tutulmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu soruna dikkat çekmiş ve CHP Grup Başkan Vekillerimizin vermiş olduğu kanun teklifi komisyonlarda görüşülüp buraya getirilmesi gereken bir kanun teklifidir” değerlendirmesinde bulundu.

TOPLUMUN AHLAKİ YAPISI BOZULDU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasının son bölümünde ise toplumun aile yapısının bozulmasına neden olan etkenler üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

MADDE BAĞIMLILIĞI VE BOŞANMALAR ARTTI

AKP’nin 20 yıldır iktidarda olduğunu anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde madde bağımlılığının arttığını, şans oyunlarına ilginin yoğunlaştığını, boşanmaların patladığını ve insanların aile yapısının düzeninin bozulduğunu belirtti.

YUVALARIN YIKILMASININ SORUMLUSU İKTİDARIDIR

Ülkede insanların ekonomik çöküşle oluşan fuhuş, kumar, madde bağımlılığı ve yuvaların yıkılmasının sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu belirten Gürer, Siyasi iktidar bu konularda gerekli önlemleri almadığı gibi seyretmektedir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.