Ömer Fethi Gürer, "Ucuz yağı Trakya Birlik satsın"

Ömer Fethi Gürer, "Ucuz yağı Trakya Birlik satsın"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, indirimli Ayçiçek yağı alabilmek için TMO önlerinde oluşan kuyruğun önlenmesi için, satış işlemlerinin de bu yağların dolum ve üretiminin yapıldığı Trakya Birlik’e devredilmesi önerisinde bulundu.

Türkiye’nin tarımda kendi kendine yetebilecek potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirten Gürer, “Kuraklıktan ve pandemiden ders almayan AKP iktidarının, Rusya Ukrayna savaşı ile baş gösteren tarımsal ürün teminindeki krizi göz önüne alarak, yerli üreticiyi destekleyip, üretim maliyetini düşürerek, çiftçilerin yeniden üretime yönelmesini sağlamalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın muhtemel olumsuz sonuçları ve ülkemizin bu konuda alması gereken önlemlerde ilgili değerlendirmelerde bulundu.

UCUZ YAĞI TRAKYA BİRLİK SATSIN

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofislerinin (TMO) önünde oluşan ucuz yağ kuyruklarına dikkat çekerek, “İnsanlar daha önce ofiste 98 lire olan ve 5 litresi 92 liraya düşürülen sıvı yağı alabilmek için TMO önlerinde saatlerde kuyruktu beklemek zorunda kalıyor. 92 liraya satılan bu yağlar piyasada marka ve kalitesine göre 115 lira ila 140 lira arasında değişen fiyatlara satılıyor. TMO’nun dolum tesisi olmadığını dikkate alarak bu yağların nerede dolum yapılıyor diye Tarım ve Orman Bakanlığını yazılı soru önergesi verdim. Bakan bu yağların Trakya Birlik’te dolum yapıldığını açıkladı. Madem Trakya Birlik’te dolup yapılıyorsa neden TMO kendi ofislerinde bu yağları satıp insanların saatlerde kuyrukta beklemesine neden oluyor; TMO’ya sağlanan destek ve sübvansiyon Trakya Birlik’e de sağlansın ve bu yağları aynı fiyattan Trakya Birlik vatandaşlara satsın; en azında TMO önünde oluşan kuyruklar önlenmiş olur” önerisinde bulundu.

fotograf-001.jpeg

BAKİ SAVAŞTAN DERS ALINSIN

Türkiye’nin ayçiçeğinin küspesini bile ithal eder durumda olduğuna da işaret ederek, “Bunları savaştan önce Rusya’dan alıyorduk. Rusya, Türkiye için ‘Ben sana ayçiçeğini vermem; ayçiçeğini kırıp küspesini ayrı, ham yağını ayrı satarım’ diyor. Bu savaş dahi bize bazı şeyleri öğretmeli. AK Parti iktidarı pandemiden ders almadı, kuraklıktan ders almadı, bari savaştan ders alsın ve tarımın ne kadar stratejik bir alan olduğunu artık görsün. Türkiye tarımda kendi kendine yetebilen bir ülke olma potansiyeline sahiptir. Tarım giydiren ve doyuran bir sektördür, su kadar, hava kadar önemlidir” diye konuştu.

TABAN FİYATI ŞİMDİDEN AÇIKLANMALI

Siyasi iktidarı, tarımla ilgili söylemleri nedeniyle eleştiren Gürer, “Demeçler verip hayal pazarlamanın anlamı yok. Gerçekler artık görülsün. Hububat için taban fiyat bir an önce açıklansın ki, üretici kendini tatmin edecek bir taban fiyat alacağını görürse en azından üst gübre alımı yapar ve üretimi artırır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.