Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş seçim istiyor”

Ömer Fethi Gürer, “Vatandaş seçim istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bayramda da vatandaş buluşmalarında “Vatandaş seçim istiyor” dedi.

Niğde Merkez, Bor, Altunhisar, Ulukışla ve Çiftlik ilçesinde ziyaretlerde bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e vatandaşlar yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşın gündeminde sürekli gelen zamlar, daralan alım gücü, işsizlik yanısıra vekile en çok sorulan sorulardan biri de Emeklilikte Yaşa Takılanların emeklilik hakkı ve Emekli İntibak düzenlemesi ile ilgili sorular oldu.

Vatandaşlar, ekonomik kriz aşılması içinde bir an önce seçim zorlayın taleplerini de sık sık dile getirdiler. Mevsiminde dahi sebze ve meyve tüketemez hale düşürüldük” dediler.

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, vatandaşlara yaptığı açıklamalarda ülkemizde ekonomik krizin yönetim boşluğu ile oluştuğunu belirtti ve güven vermeyen yönetim anlayışı ile her alanda sorunların katladığına dikkat çekti. Gürer, “Sorunları bizzat sizlerden dinleyerek gündeme getiriyoruz. Her sorunun çözümü var” diye konuştu.

fotograf-2.jpeg

CHP’li vekil Ö.Fethi Gürer “Ülkemizde iş bulmakta, emekli olmakta, emekli yaşamakta sorun haline getirildi. Ekonomik kriz dar ve sabit gelirlinin belini büktü. Ücret artışları ve yapılan düzenlemeler köpük dahi almadı. Açlık sınırı altında yaşama mahkum edilen milyonlar var. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak tanımlanan, gün ve primini tamamlayan ancak emekliliği yaş sınırına takılanlar köy, kasaba ve kent merkezinde ne zaman düzenleme olacak diye soruyor. Milyonlar bu sorunun çözümünü istiyor. 20 yıldır AKP iktidarları EYT’lileri görmezden geldi hatta emeklilik yaşını 2008’de yaptığı düzenleme ile 58 yaştan kademeli olarak 65 yaşına çıkardı. Mezarda emeklilik denen düzenlemeler yaptı. Geldiğimiz süreçte ekonomik kriz ve işsizlik bıçağı kemiğe dayadı. İktidar sürekli oyalama taktiği ile süreci uzatma peşindedir. EYT’de yaşanan sorun seçim öncesi gündeme taşınıp milyonlar umutlandırılıp ortada bırakılmamalıdır. TBMM’de verdiğim EYT haklarının iadesi kanun teklifim, Genel Kurulda AKP oyları ile ret edildi.2.nci kanun teklifimde TBMM komisyonlarında. Emeklilikte Yaşa Takılanlar her açıklamada umutlanıyor. Bir an önce iktidar bu konuda netleşmeli, umutlarla oynanmalıdır .Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu sorunu iktidarımızda çözme sözünü kamuoyu ile paylaşmıştır .CHP olarak net tavrımız açık, EYT sorununu çözmezlerse ilk seçim sonrası iktidarımızda çözeceğiz. Taşeronda kalan emekçiler taşerona değil, çalıştığı kurumun kadrosuna alınmalıdır. Ziyaretlerimizde emeklilerde emekli intibak düzenlemesi bir an önce olmasını istemekteler .Emekliler artan yaşam pahalılığı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı anlatıp böyle bir dönem görmedik diye sorunlarını dert yanıyor” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizlik ve yaşam pahalılığından bunalan vatandaşların bir an önce seçime gidilmesi gerektiğini söylediklerini de anlatarak, “ Vatandaş, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinden beri iki yakamız bir araya gelmedi. Bu gidiş yoksulluğu yaygınlaştırıyor. İktidar inandırıcılığını yitirdi. Seçim olsun. Halkın yaşadıkları ile muhasebesi sandıkta test edilsin, diyorlar. Vatandaş seçim istiyor. Çiftçisi, esnafı, emeklisi ve işsizi ile tüm kesimlerin dert yandığı bu sürecin daha önce hiç görülmediğini de dile getirdiler” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.