Ömer Fethi Gürer, yapılandırmaya dikkat çekti!

Ömer Fethi Gürer, yapılandırmaya dikkat çekti!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında 5 milyon 876 bin 279 mükellefin başvuru yaptığını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kamu alacaklarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak rakamsal verilerin açıklanması istemiyle, hazine ev Maliye Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Gürer, önergesinde, “Kamu alacaklarında yapılandırılmasına yönelik düzenleme kapsamında başvuruda bulunan mükellef sayısı kaçtır? Yapılandırılan alacak miktarına kadardır?2021 yılında kamuya ait satış yapılan konut, arazi, taşınmaz sayısı kaçtır?

1-001.jpg

2022 yılında Niğde ilinde satışı planlanan kamu kurum kuruluşu varlığı ( arazi, konut, şirket) var mıdır?” şeklinde sorular yöneltti. CHP Niğde Milletvekili Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Nebati, “09.06.2021 tarih ve 31506 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçlar ile bunlara bağlı olan veya olmayan fer'i alacakların daha uygun koşullarda ödenmesi konusunda vatandaşlarımıza çok önemli imkân ve kolaylıklar getirilmiştir” hatırlatmasında bulundu.

Bakan Nebati, 7326 sayılı Kanun kapsamında 5 milyon 876 bin 279 mükellef başvurusu bulunduğunu belirterek, “Toplam 155,9 Milyar TL tutarında alacak yapılandırılmıştır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.