Ömer Fethi Gürer'den iklim değişikliği açıklaması!

Ömer Fethi Gürer'den iklim değişikliği açıklaması!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iklim değişikliklerinin tarımda neden olduğu sorunlara dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, son zamanlarda artış gösteren ve üreticilerin ciddi oranda sıkıntıya sokan doğal afetlere dikkat çekti.

KURAKLIK, DOLU, DON, SEL, FIRTINA, ÇÖL SICAKLARI, KUM FIRTINASI…

Mevsimsel iklim değişikliğinin, tarım için ciddi sorunlara neden olduğunu anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kuraklık, dolu, don, sel, fırtına, çöl sıcakları, kum fırtınası gibi doğal afetler üreticileri, çiftçileri verim ve rekolte kaybı yanında ekonomik anlamda zorlamaktadır” dedi.

fotograf.jpeg

ÇKS VE TARSİM ŞARTI ARANMAKSIZIN ÇİFTÇİLER DESTEKLENMELİ

Kuraklığın etkisiyle meraların verimsiz olmasının da hayvancılığa olumsuz yansıdığına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Niğde ve çevre illerde etkili olan hava olayları TARSİM'e kayıtlı olmayan çiftçilerin mağduriyetini de katlamıştır. Afet niteliğinde olan doğa olaylarında zarar edenlerin zararları ÇKS ve TARSİM aranmaksızın karşılanmalıdır” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇİLDİĞİNDEN BERİ ÇİFTÇİNİN BAŞI DERTTEN KURTULMUYOR

Tarım arazileri ve bahçelerde oluşan zararlarla ilgili siyasi iktidarın da gerekli önlemleri almaş gerektiğine değinen Gürer, “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçildiğinden beri çiftçinin, üreticinin başı ne yazık ki felaketten kurtulmamaktadır. Bu nedenle de çiftçilerin sorunlarına eğilinmesi ve çözüm üretilmesi şarttır” ifadelerini kullandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.