Ömer Yahşi, “Bu Toprakların Yetiştirdiği Değerleri, Eğitimcilerle Buluşturuyoruz”

Ömer Yahşi, “Bu Toprakların Yetiştirdiği Değerleri, Eğitimcilerle Buluşturuyoruz”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, katılımcı öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı

Üç yıldır yürütülen  “Mesleki Gelişim Akademisi” çalışmalarının son konuğu ‘Yarına Kalmak’ sunumuyla İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul oldu. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere; İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan ve çok sayıda okulöncesi öğretmeni katıldı. 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Biz eğitimciler olarak mensubiyetimizi ve mesuliyetimizi çok iyi biliyoruz. Biz, geleceği imar ve inşa edecek, bu ülkenin temel değerlerini, toprağını ve bayrağını ve koruyacak, kültürünü yaşatacak; sporda, sanatta dünya çapında ses getirecek güzel bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Biz öğretmeniz, biz insan yetiştiriyoruz.”

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İzmir’de yapılan çalışmalara da değinen Yahşi, İzmir’de yanan ormanlık alanlara, 850 bin öğrenci ile 60 bin öğretmen ve çalışan adına toplamda 1 milyon fidan dikildiğini kaydetti. 

manset-001.jpg

Öğretmenlik mesleğinde, kendini yetiştirmenin önemine vurgu yapan Yahşi,  “Müthiş bir değişimin ve kırılmanın olduğu bu dönemde, yaşanan dönüşümü doğru okumalıyız. Bizler de İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Mesleki Gelişim Akademisi çalışmaları kapsamında; yaptığı çalışmalarla Türkiye’de ve dünyada öne çıkmış, bu toprakların yetiştirdiği değerleri, öğretmenlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.” dedi.

Ardından söz alan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul ‘Yarına Kalmak’ sunumunda, çocukların olumlu yönde deneyimledikleri unutulmaz öğretmen etkileşimlerinin sonuçlarının sadece erken çocukluk yıllarında değil, tüm yaşamlarını etkileyebilecek güçte olduğuna dikkat çekti. 

Okulöncesi öğretmenlerinin çocukları tanıma ve anlama çabaları kadar, çocukların ve ailelerinin de öğretmenlerini tanıma gereksinimi içinde olduğuna dikkati çeken Tuğrul,  çocuklarla öğretmenler arasında kurulan bağın, onların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak gelişmesindeki etkisinden bahsetti.  Sosyal ve duygusal becerilerin gelişmesinin, akademik becerilerin gölgesinde kalmaması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Belma Tuğrul, çocukların kendilerini ve dünyayı keşfetme merakında olduklarını, kendi öğretmenlik deneyimlerinden edindiği çocuk hikâyeleri ile aktardı. 

1-824.jpg

“Sınıfınızda Kaç Çocuk Varsa O Sayıda Öğretmen Vardır”

36 yıldır teori ile pratiği bir arada sürdürmekte olduğunu söyleyen konuşmacı, nitelikli bir okulöncesi eğitim sürecinde, çocukların ilgilerinin, duygu ve düşüncelerinin temel alınması ve onların boş bir levha gibi düşünülmemesi gerektiğini kaydetti. Tuğrul, konuşmasında çocuğun doğuştan getirdiği gücüne güvenmenin ve bu gücü kullanmak üzere, en etkili koşulların oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Çocukları anlamanın yolunun onların gözünden dünyaya bakmayı başarmakla sağlanabileceğini belirten Prof. Dr. Belma Tuğrul, çocukların kendilerini yürekten dinleyen, onları başkalarıyla kıyaslamadan olduğu gibi kabul eden, farklılıklara saygılı davranan, onları birbirleriyle kaynaştırmaya çabalayan, onların hayallerinin ortağı olup ilham veren, kendilerini cesaretlendiren ve oyun dostu olan öğretmenlerini unutmadıklarını belirtti. 

Çocukların sorularının, onların öğrenme ilgileri konusunda açık ipuçları verdiğini belirten Tuğrul, öğretmenlere öğretmenlik anılarını yazma önerisini sundu. “Öğretmenler, öğrenmeye devam eden, çocuklara yeni ve farklı dünyaların kapılarını açmak için cesaret veren kişilerdir. Sınıfınızda kaç çocuk varsa o sayıda öğretmen vardır.” diyen Tuğrul, çocukların birbirlerinden öğrenmesinin önemine dikkat çekti.

Çocukların her birinin kar tanesi kadar kendine özgü özellikler taşıdığını belirten Prof. Dr. Belma Tuğrul, sunumu sırasında yaratıcı düşünme becerilerinin gelişmesine destek verecek oyunlar oynayarak izleyicilerin katılımını sağladı. Tuğrul, sunumunda oyuncu, tutkulu, yaratıcı öğretmenlerin sınıflarında çocukların yaşam boyu öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Öğretmenlerle interaktif etkinliklerle geçen seminerin sonunda İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi,  İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul’a çiçek takdiminde bulunarak değerli sunumları için teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.