Ömer Yahşi, “Okulların İnşaat Sürecini Bizzat Takip Ediyorum”

Ömer Yahşi, “Okulların İnşaat Sürecini Bizzat Takip Ediyorum”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ilk olarak Balçova ilçesinde görev yapan okul müdürleri ile bir araya geldi

Talim ve Terbiye Kurulu Daire Başkanı Mustafa Alphan Başbekleyen, “Eğitimin her alanında bulunan ve kendilerini bu konuda adamış olan siz değerli okul yöneticilerimizle bir arada olmaktan çok mutluyum.” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla’nın brifinginin ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Okullar öğretmenler için işyeri değil aile ortamıdır…

Okul müdürlerinin görev ve sorumluluklarına değinen Yahşi, “Özellikle okul müdürleri olarak biz her sabah, bir iş yeri olarak değil, bir aile ortamı olarak gördüğümüz okullarımıza giderken yaptığımız işe aidiyetimizi, inancımızı ve adanmışlığımızı da beraberimizde götürüyoruz. Burada üstlendiği sorumluluğun ciddiyetinin farkında olan kurum yöneticilerimiz biliyorlar ki bu okullardan mezun olacak öğrencilerimiz, bu ülkenin geleceğine yön verecek. Yeter ki işimize aşkla sarılalım. Biz insan yetiştiriyoruz, bu ülkenin, bu toprakların, bu coğrafyanın geleceğini biz şekillendiriyoruz. Evlatlarımıza bir hayal, bir hedef vermek çok önemli. Hiçbir sıkıntı, amaçlarımızın önüne geçemez. Çocuklarımızın her birinin içindeki cevheri açığa çıkarmayı başardığımızda ne müthiş bir karşılık aldığımızı hep birlikte göreceğiz. Onlara dokunduğumuzda, hayallerine bir kapı açtığımızda, ellerinden tuttuğumuzda neler başardıklarına hep bir birlikte şahit olacağız.” dedi.

“Okulların İnşaat Sürecini Bizzat Takip Ediyorum”

Asil Nadir İlkokulu inşaatında yerinde incelemelerde bulunan Yahşi, %95 oranında yapımı tamamlanan okul binasında incelemelerde bulunarak okulun yapım süreci ile ilgili bilgi aldı. Tüm okul inşaatlarının yapım sürecini bizzat takip ettiği bilgisini veren Yahşi, Aralık ayının sonunda okulun bitmiş olacağı müjdesini verdi.  

Balçova’nın ardından Güzelbahçe ilçesine de bir dizi ziyarette bulunan Yahşi, ilk olarak Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin ve okul müdürleri ile bir araya geldi.

FETÖ terör örgütünden devredilen 187 okulun imam hatip, özel eğitim, bilim sanat merkezi gibi kentte ihtiyaç bulunan alanlarda değerlendirilerek eğitimin hizmetine verildiğini söyleyen Yahşi, “Sayın Valimizle birlikte o dönemde zorlu bir süreci yönettik. Bugün bu okulun içinde sizlerle birlikteysek, bu çatı altında evlatlarımız eğitim öğretim alabiliyorsa o günlerde verilen mücadelenin sonunda oldu.” dedi.  

Okul güvenliğinin önemine de değinen Yahşi, okul müdürlerini, gençlerin madde ve teknoloji bağımlılığından uzak tutulması konusunda uyardı. Toplantıda eğitim yöneticilerine seslenen Yahşi, şöyle konuştu: “Okulun her köşesine hâkim olun. Çocuklarımızın gönlünü ve zihnini ifsat etmek isteyen şer odaklarına karşı dikkatli olun. Çocuklarımızın kalbine mutlaka iyiliği, merhameti ve sevgiyi nakşedin. STK’ları, mahallenin muhtarını, esnafları, hayırseverleri ziyaret edin. Dünyanın eğitim politikalarını takip eden, donanımlı, değişimi yönetebilen liderler olun. Okul, müdürü kadar okuldur. Bu anlamda, mesleki ve kişisel gelişiminize önem verin, dünyayı iyi okuyun. Algı ve itibarı doğru yönetin. Biz eğitimciler, dünyada her daim ilk üçe giren en itibarlı mesleklerden birini icra ediyoruz. Eğitim işi, gönül işidir. Duran düşer, sürekli hareket halinde olmalı ve çocuklarımız için, bu ülke için daha fazla ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Çünkü bizler, insana dokunuyoruz.  Çalışmayı, üretmeyi ve disiplini elden bırakmamalıyız.” dedi. 

Toplantının ardından İzmirli hayırsever Dr. Güngör Özbek ile birlikte Dr. Güngör Özbek Anadolu Lisesinde özel öğretim kurum müdürleriyle bir araya gelen Yahşi, şu ifadeleri kullandı: “Özel, resmi kurum fark etmeksizin bizim işimiz insan. Çocuklarımız bize emanet. Hep birlikte el ele vererek ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek daha nice Aziz Sancarlar yetiştireceğiz. Akademik anlamda evlatlarımızı yetiştirirken beden ülkesinin başkenti olan kalbi de ihmal etmeyelim. Çocuklarımızı, ailesine ve vatanına hayırlı evlatlar olarak yetiştirelim. Zarafet sahibi çocuklar yetiştirelim. Dünyanın en önemli zenginliği, biz eğitimcilerin şekil ve ruh verdiği genç insan nüfusudur. Sayın Bakanımızın dediği gibi artık özgeçmiş değil, öz gelecek önemli. Özel okullarımızdan güzel hikâyeler bekliyoruz.”

“Geleceğin Dünyasını Sorgulayın”

Hayırsever Dr. Güngör Özbek’le birlikte okulun 9. ve 10. sınıf öğrencileriyle ‘Gençlik Söyleşileri’nde bir araya gelen Yahşi, “Kıymetli hayırseverimizin yaptırdığı bu güzel okulda siz değerli öğrencilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 

img_0146.jpg

Milli sporcu İbrahim Çolak’ın başarısını örnek veren Yahşi, “Kendisi, İzmir’de yetişmiş, işçi bir babanın evladıdır. Müthiş bir adanmışlıkla, kendine belirlediği hedef doğrultusunda ilerleyerek yurda, dünya birinciliği ile döndü. Sizler de başarılarınızla, dünyanın dört bir köşesinde al bayrağımızı dalgalandıracaksınız. Bu, sizin genlerinizde ve kodlarınızda var. Geçmişte ecdadımız bunu yaptı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu vatan için ne mücadeleler verildiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Başarmamak için hiçbir sebebiniz yok. Geleceğin dünyasını sorgulayın ve o hedefe doğru gidin. Yazılım geliştirin, sanal şirket kurun, inovatif ve girişimci düşünmeyi öğrenin. Patent sahibi olacak, marka değeri olan yeni buluşlara imza atın.” dedi.

“Beni Yurda Döndüren İçimdeki Vatan Aşkıydı”

Yurtdışında 35 yıl çalıştıktan sonra emekli olur olmaz yurda döndüğünü ifade eden hayırsever Dr. Güngör Özbek, “Her şeyimi, beni okutan terzi babama ve kıymetli anneme borçluyum. Emekli olduktan sonra beni tekrar bu topraklara döndüren tek şey, içimdeki vatan aşkı ve Atatürk’e olan sevgim ve saygımdı.” dedi.

“Bugün 82 yaşında hala vatan için çalışıyorum. Ben, emekli bir doktorum. Biriktirdiklerimi Sayın Valimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün destekleri ile eğitim öğretime bağışlıyorum.” diyen Özbek,  ruhunda vatan sevgisi olan ve imkânı olan herkesi okul yaptırmaya davet etti.

Yahşi de, “Vermek, almaktır. Okul yaptıran hayırseverlerimize, eğitim için, bu ülke için, kum tanesi üstüne kum tanesi koyan herkese bir gönül borcumuz var. Kamu yararına ve insanın faydasına olacak şekilde öz sermayesini ve varlığını ortaya koyan Dr. Güngör Özbek beyefendiye yürekten teşekkür ediyorum. Bu dünyayı iyilik kurtaracak.” dedi. 

Dr. Güngör Özbek Lisesinde gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Yahşi, okulun bilim sanat ve müzik atölyesini ziyaret ederek 9. sınıf öğrencilerinden İlay Bozyiğit’in seslendirdiği “Ah Bir Ataş Ver” türküsünü dinledi.

Güzelbahçe ziyaretinin son durağında Ali Bayırlar İlk ve Ortaokulunda öğretmenlerle bir araya gelen Yahşi, okul müdürlerinden bilgi aldı. Kendisinin de otizmli bir evladı olduğunu belirten okulun özel eğitim öğretmeni Fatı Beklen, okuldaki sıcak aile ortamından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaptığı fedakârca çalışmalardan dolayı teşekkür ettiği özel eğitim öğretmeni Fatı Beklen’e çiçek takdim eden Yahşi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, özel eğitime verdiği önemi belirterek eğitim almak için sırada bekleyen, evinde kaderiyle baş başa bırakılmış tek bir öğrencinin dahi kalmadığını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.