Ömer Yahşi, “Psiko-Sosyal Destek Ekiplerimiz Sahada”

Ömer Yahşi, “Psiko-Sosyal Destek Ekiplerimiz Sahada”

İzmir’de yaşanan ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü afetin ilk saatlerinden itibaren çalışmalarına başladı

Müdürlük bünyesinde oluşturulan kriz masası, ilçelerle irtibata geçerek kısa sürede durum tespiti yaptı. Ekip, depremden etkilenen okullar ve deprem esnasında okullarda bulunan öğrenci ve öğretmenlerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.  Türkiye’yi sarsan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, açıklamasında şöyle konuştu: “Müdürlük olarak her zaman en büyük önceliğimiz, çocuklarımızın güvende olmasıdır. Kaybettiğimiz canların acısı yüreğimizi dağlarken en büyük tesellimiz, deprem esnasında okullarında olan öğrencilerimizin burunlarının dahi kanamamasıdır. Bu emanetin mesuliyetini her zerresinde hisseden eğitimciler olarak gereken her türlü tedbiri hiç vakit geçirmeden alıyoruz.”

İlk andan itibaren okullardaki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yahşi, “Okullarımızda hiçbir sorun yaşamadık. Çok şükür ki kimsenin burnu dahi kanamadı. Binalardaki hafif hasarların ayrıntılı analizi yapılıyor. Akabinde gerekli onarım çalışmalarını başlatıyoruz.” dedi.

photo-2020-11-04-08-54-55-(1).jpg

“Psiko-Sosyal Destek Ekiplerimiz Sahada”

Büyük bir depremle sarsılan İzmir’deki okullarda incelemelerde bulunan Yahşi, öğrencilere verilen psiko-sosyal destek çalışmaları hakkında şunları kaydetti: “Böylesine büyük afetlerin ardından çocukların ruhlarında oluşacak tahribatı önlemek üzere psiko-sosyal destek ekiplerimiz harekete geçti. Bu süreçte çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerimizin psiko-sosyal desteğe ihtiyacı var. Ekiplerimiz, sahada aktif bir rol üstleniyor. Sarsıntı sonrası çocuklarda oluşabilecek problemlerin iyileştirilmesi için uzmanlarımız var gücüyle çalışıyor. Çocuklarımızın güvenliği ve kendilerini güvende hissetmeleri birinci önceliğimiz. İzmir’de Sayın Valimizle beraber gereken her türlü tedbiri almak için ilk andan itibaren titizlikle çalışıyoruz.” 

Okul tabanlı afet eğitimlerinin hayati önemine vurgu yapan Yahşi şöyle konuştu: “Yıllardır üzerinde hassasiyetle durduğumuz okul tabanlı afet eğitimlerinin ne kadar önemli olduğunu bu depremde bir kez daha tecrübe ettik. Kamera kayıtlarını izlediğimizde deprem anında okullarda bulunan öğrencilerimizin, öğretmenleri eşliğinde güvenle tahliye edildiğini gördük. Öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin tecrübesiyle okulları süratle tahliye ettik.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğrenci ve öğretmenlerimize verdiğimiz deprem eğitimleri ve yapılan tatbikatlar yerini buldu. Bu anlamda çocuklarımızı büyük bir soğukkanlılıkla ve güvenle okullardan tahliye eden tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.”

photo-2020-11-04-08-54-56-(1).jpg

Depremden etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerini sunan Yahşi, “Ülkemiz bir deprem ülkesi. Önemli olan, doğal afetlere karşı hazır bulunmak ve çocuklarımıza afet kültürüne uygun davranışlar kazandırmaktır.” dedi. 

50 Okulun Yıkım Kararı Yerinde bir Karar Oldu

İzmir’de meydana gelen depremin ardından açıklama yapan Yahşi, “En ufak bir risk gördüğümüz okulda, gerekli tedbiri almadan kapılarımızı çocuklarımıza açmayacağız.” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, okullarda düzenli olarak yapılan deprem analizleri sonucunda alınan yıkım ve güçlendirme kararlarının bir felaketi önlediğinin altını çizdi.  Son dört yıldır İzmir’de bu konuda özenle çalıştıklarını ifade eden Yahşi, özellikle Ağustos-Ekim 2020 tarihleri arasında depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 50 okulun yıkım kararını aldıklarını belirtti. İzmir’de bu kapsamda eğitim öğretime kapattıkları 50 okulun yıkımını, Ağustos-Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiklerini söyleyen Yahşi, “Bunun ne kadar yerinde bir karar olduğunu bir kez daha gördük. Eğer biz, o okulları eğitim öğretime kapatmasaydık ve o okulların yıkım kararını vaktinde almasaydık bugün çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kalırdık. Yerinde ve zamanında aldığımız bu kararla, bugün geldiğimiz noktada okullarımızda tek bir öğrencimiz dahi zarar görmedi.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.