Ömür Şanlı'dan CHP'li Arslan’ın açıklamalarına tepki!

Ömür Şanlı'dan CHP'li Arslan’ın açıklamalarına tepki!

Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan'ın açıklamalarına tepki gösterdi

Şanlı yaptığı açıklamada şunları belirtti;

"Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Ednan Arslan’ın Türk Kızılayı ve şubemiz hakkındaki açıklamalarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Öncelikle belirtmek isteriz ki; Kızılay kimsenin tekelinde değildir. Bu milletin bir değeri olan kurumumuzun temel ilkeleri insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrenselliktir. Biz de bu kapsamda Konak Şube Başkanlığı olarak korona virüsü salgınının başladığı günden itibaren ülkemizin aldığı önlemler kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin koordinasyonunda İzmir Şube Başkanlığımızla eşgüdüm içerisinde kent genelinde binlerce dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşmaya devam ediyoruz. Mübarek Ramazan Ayı’nın da getirdiği iklim çerçevesinde hayırseverlerimizi ve bağışçılarımızın tarafımıza ilettiklerini ihtiyaç sahiplerimizle paylaşıyoruz.

c0ea1944-8a05-44c6-a9ed-334a01295f77.jpg

Milletvekili Sayın Arslan’ın bahsettiği yardım çalışması Konak’ın dezavantajlı bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlarımıza yönelik bir uygulamadır. Bölgedeki faaliyetlerimiz kapsamında bize, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Sayın Cemal Bekle eşlik etmiştir. Burada yadırganacak, tepki gösterilecek bir uygulama yapılmamıştır.

Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Sayın Kerem Fahri Baykalkış’ın da katılımıyla Konak Şubesi’nin de dahiliyle geçtiğimiz hafta Selçuk ilçemizdeki Roman vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Burada bize çalışmalarımızda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Özcan Purçu da eşlik etmiştir. Yine aynı şekilde bu zorlu süreçte Konak Şubemize ihtiyaç sahibi listesi gönderen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Sayın Tacettin Bayır ile Sayın Kani Beko’nun talepleri anında karşılanmıştır.  Keza, Sayın Arslan’ın partisine mensup milletvekillerinin şubemizin çalışmalarına yönelik takdir ve teşekkürleri kamuoyuna da yansımıştır. Kızılay bu süreçte yine belediye başkanları ve siyasi parti gözetmeden ilçe başkanlarından gelen taleplere de karşılık vermiş, ortak projelere imza atmıştır.

Ayrıca, uzun yıllar ismi “Hilal-i Ahmer Cemiyeti” olan Türk Kızılayı’na taşıdığı bu ünvanı ve adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. 1911’de Trablusgarp Savaşı’nda gözünden ciddi şekilde yaralandığında ilk tedavisi Kızılay çadırında yapılan Atatürk’ün bakışı, tavrı ve yaklaşımı ortadayken Sayın Arslan’ın açıklamaları başta Kızılay gönüllülerini yaralamaktadır.

d4951e16-f34b-44d8-a926-7e61cc523850.jpg

Sayın Arslan’a çağrımız bizim saha çalışmalarımıza katılması, yardımları dağıtırken kendi gözleriyle görmesi ve kimlere ulaştığımızı bilmesidir. Eğer kendisine ulaşan bir ihtiyaç sahibi varsa ya da elinde bir liste bulunuyorsa tarafımıza iletebilir. Oturduğu yerden kamuoyuna açıklama yapmak yerine salgın döneminde sağlığını düşünmeden canlarını ortaya koyan gönüllülerimizin taşıdığı yardım kolilerinin bir tarafından tutabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum