OMURGASIZLAR!

OMURGASIZLAR!

Ali Eyce yazdı; Omurgasızlar!

Bilimsel:

Omurgasızlar, omurgası olmayan hayvanlara verilen genel bir addır. Omurgasız olarak adlandırılan canlıların yapılarında hiçbir iç iskelet bulunmaz. Bazı omurgasız hayvanların vücudunu destekleyen bir dış iskelet bulunur.

Sosyal:

Omurgasızlık, fikir ve hareketlerinde tutarsızlık gösteren kimseleri betimlemekte kullanılırken; bir kimseye kaçamak yollardan hakaret etmek tutarsız yahut çelişkili bir eylem değildir, yalnızca adı üstünde kaçamaktır.

Omurgasız havyalardan omurgasız insanlara doğru geçiş yapmak bilimden, sosyal hayata geçiş yapmak gibi.

Günümüzde maalesef omurgasız insan sayısı bir hayli fazlalaşmaya başladı.

Günü kurtarma derdinde olan, anı yaşamak derdinde olan, küçük hesaplar peşinde olan, büyük paralar peşinde olan, bencillik içinde olan insanları omurgasız olarak tanımlamak içen yeterli.

Omurgasız insanlar sosyal görünmeye çalışarak, a sosyal olduklarını, paylaşım görünmeye çalışarak bencil olduklarını, bir doğrunun arkasına bin yanlış ekleyerek hesap kitap işinde olduklarını gösterirler.

İşin garibi omurgasızlar, herkesi kendisi gibi omurgasız olduğunu düşündükleri içinde bundan yana hiçbir mahcubiyet, hiçbir çekingenlik içinde olmaz, eleştiriyi de kabul etmezler.

Onlar için omurgasızlık normaldir.

Normal olmayan omurgalı insanların dik duruşları, doğruyu söylemeleri, çalışmaları, sevilmeleri, sevmeleri, hayatı birlikte yaşayama istekleridir.

Şimdi etrafınıza bir bakın, iki elinizin parmağı kadar hayatınızda size yakın durmaya çalışan insanların isimlerini sayın, omurgasız insan sayısı bir elin beş parmağından fazla ise hayatınız büyük riskte demektir.

Çok ama çok daha büyük bir riskte ise hayatınıza doğrudan müdahale eden, sosyal ve psikolojik yaşantınızı etkilemeye çalışan, hareketinizi kısıtlayan ve en kötüsü de çevrenizdeki, çevresindeki insanlara sizi omurgasız olarak tanıtmaya çalışan insan varsa, hayatınızı yaşarken kaybetmişsiniz demektir.

Sakın ama sakın şu yanlışa da düşmeyin.

Omurgasızlar asla omurgasız olduklarını kabul etmedikleri gibi, yapacağınız basit sınamalarınızı da bilip, kendilerini omurgalı gibi algılamanıza kadar omurgasız olduklarını gizlemeye çalışırlar.

Omurgasız insanı direk ele veren tek şey de YALAN dır.

Küçük veya büyük, etkileyici ve zararsız, sizi ilgilendirir veya ilgilendirmez yalan söyleyebilen omurgasızdır.

Yalanını ortaya çıkması durumda psikolojik manevralar yapıp, sinirlenen ve başkalarının omurgasızlıklarını örnekleme yaparak kendi omurgasızlıklarını küçültmeye çalışanlar ise en tehlikelisidir.

O yılandan korkmayın, bu omurgasızlardan korkun!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.