Omuz hareketleriniz kısıtlıysa, bu uyarılara dikkat!

Omuz hareketleriniz kısıtlıysa, bu uyarılara dikkat!

Omuz ağrısı ve omuz hareket kısıtlılığının birçok etkene bağlı olarak meydana gelebildiğini dile getiren Fizyoterapist Gökhan Çetin, sonuca ulaşmak için doğru tespit yapılmasının önemine dikkat çekti.

İzmir'in Alsancak ilçesinde hizmet veren Fizyotor markasının kurucusu Fizyoterapist Gökhan Çetin, kadınların çok yaşadığı omuz ağrısı ve omuz hareketlerinin kısıtlanmasının tedavisinde manuel terapi ve kayropraktik uygulamaların başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.

Aşırı zorlama ve ani hareketlerin sıkıntıya neden olabildiğini vurgulayan Gökhan Çetin: “Ağrının karakteri, yerleşimi, zamanlaması ve birçok ayrıntılı bilgi bizim sonuca ulaşmamızı kolaylaştıracaktır. Bu etkenlerin başında omuz eklemindeki yapısal farklılıklar, omuz kas grubunda yırtılmalar, eklemde yaşa bağlı deformiteler gelmektedir. Bu durumların altında yatan sebepler ise özellikle tekrarlı hareketler, aşırı zorlama, ağır kaldırma, ani itme ve çekme hareketi, kolun omuz seviyesinin üstünde tekrarlı kullanım, hafif bir cismi fırlatma sırasında meydana gelip hayat kalitenizi de belirli yönlerden kısıtlar.

fizyotor-2.jpeg

Çoğunlukla saç toplama, kolun sırta doğru yaptığı hareketlerde, kolun vücuttan uzaklaştığı hareketlerde ağrı ve kısıtlılık meydana gelir. Uyku sırasında üzerine yatmaya bağlı ağrı ile uyku kaliteniz bozulabilir” diye konuştu.

HAREKET KISITLILIĞI ORTADAN KALDIRILIYOR

Omuz ağrısı ve omuz hareketlerinin kısıtlanmasının tedavisi hakkında bilgi veren Çetin şöyle devam etti: “Manuel terapi tekniklerini ve kayropraktik uygulamalar ile hareket kısıtlılığı ortadan kaldırılmalıdır. Uygun görülmesi durumunda elektroterapi vb. uygulamalar ile sonuca ulaşmak adına uygulanabilinir. Günlük yaşam aktivitelerine destek amaçlı kinezyotape uygulaması yapılmalıdır. Ayrıca tekrarını önlemek adına egzersiz ile germe ve kuvvetlendirme yapılmalıdır. Ayrıntılı bilgi için Instagram : Fizyotor hesabımızı takip edebilirsiniz”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.