ONAY AKBAŞ’IN ‘’DÜŞLEMLER’’SERGİSİ

ONAY AKBAŞ’IN ‘’DÜŞLEMLER’’SERGİSİ

Uluslararası sanatçı Onay Akbaş’ın “Düşlemler” adlı resim sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde açıldı.  Sanatçının son dönem çalışmalarından oluşan 15 yeni yağlıboya eseri, sanatseverlerle buluştu.

 

İlginin yoğun olduğu sergi açılışına, Yaşar Topluluğu yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Cemali Dinçer ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Paris’teki stüdyosunda 1300’ü aşkın eser yaratan ressam Onay Akbaş eserlerinde, canlı hayalgücüyle tuhaf, renkli ve geometrik karakterler yaratmakta, ironik bir dokunuşla gücün sahnelerini canlandırmaktadır. Kendisini, “sanat tarihinin şımarık çocuğu” olarak tanımlayan Onay Akbaş,  sanatını yaşamının bir uzantısı olarak görerek kendini iyi hissetmek ve her yaptığı resimle kişiliğinin yeni bir yönünü keşfetmek için sanata ihtiyaç duyduğunu anlatır. Bilincin "Açık Hava Sineması" düşlerimizin, yarı uyur-gezer hallerimizin, zaman-mekan, boyut-düzlem üzerine bıraktığı "İZDÜŞÜMLERİNİ-ÖZDÜŞÜMLERİNİ" anlattığı  “Düşlemler” sergisi 29 Nisan 2017 tarihine kadar açık olacak.

Onay Akbaş Kimdir?

1964 yılında Fatsa'da doğdu. 1979 - 80 yıllarında Kastamonu Abdurrahman Paşa Lisesi'nde öğrenim gördü ve mezun oldu. 1984-85 yıllarında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü'nde eğitim gördü. 1985 yılında İstanbul’un Maltepe semtinde ilk atölyesini açarak profesyonel sanat yaşamına atıldı. Burada, sanat çevresi tarafindan “Maltepeli Ressamlar” olarak bilinen oluşumun kuruluşunda yer aldı. 1987 yılında Bandırma Kuş Cenneti Festivali Resim Yarışması’nda ödüle layık görüldü. 1987-1988 yılları arasında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nde bir yıl resim öğretmenliği yaptı. 1988 yılında Paris'e yerleşerek ilk atölyesini açtı. Bugüne kadar birçok ülkede 50’nin üzerinde kişisel sergi düzenleyen sanatçının eserleri çok sayıda karma sergide sergilendi.Dünyanın birçok özel ve tüzel koleksiyon ve müzelerinde eserleri bulunan, birçok dilde basılmış sergi katalogları yanında çeşitli sanat tarihçileri ve eleştirmenleri tarafından sanatı hakkında İngilizce, Fransızca, Çince ve Türkçe olarak yazılmış dört kapsamlı kitabı bulunan sanatçı hakkında birçok ülkede TV, radyo programları hazırlanarak dergi ve gazetelerde röportajlar, makaleler, eleştiri ve analiz yazıları yayınlandı.Yaşamını Paris’te sürdüren sanatçı,Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülleri 2014 Görsel Sanatlar Ödülü’nün de sahibidir.

unnamed-(2)-099.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.