Onay bekleniyor! Çin’den TikTok satışı için yeşil ışık

Onay bekleniyor! Çin’den TikTok satışı için yeşil ışık

Son aylarda gündemden düşmeyen TikTok satışı için Çin yönetiminden adımlar geldi. 

Yapılan değişiklikler sayesinde sosyal medya uygulamasının ABD operasyonları satışının önü açılırken, satışın gerçekleşmesi için onay alınması gerektiği belirtildi. Kurallarda yapılan değişiklik sayesinde TikTok’un Çin’den ABD’ye ihracı mümkün hale geldi.

Daha önceden yapılan yaptırımlar nedeniyle TikTok’un ABD’de faaliyet gösterebilmesi için satış şartı aranmıştı. Bunun ardından da Microsoft gibi önde gelen şirketlerin ismi sosyal medya uygulamasıyla anılmaya başlandı.

Çinli yöneticilere dayandırılan yeni haberlere göre TikTok’un ABD faaliyetlerinin, ABD’li bir şirket tarafından satın alınması için Pekin yönetimi de aktif rol oynayacak. Daha önceden teknolojik şirket ve sistemlerin, satışlarına getirilen kısıtlandırma ve yasaklama ortadan kaldırıldı. Artık belli satışlar için Çin devleti başvurular alacak. Bu başvurular sonucunda da onaylanan ürünlerin ihracı gerçekleşebilecek.

TikTok satışı için Çin’deki büyük engellerden biri böylelikle ortadan kalkmış oldu. Çünkü uygulama durumu itibariyle özel bir ürün olarak kategoriye alınmış durumda. Çünkü sistemde kullanılan keşfet algoritma sisteminin ihracı yasaktı. Ancak valiliklere yapılacak olan ticaret başvurularının onaylanmasıyla satış gerçekleşebilecek.

Şu an sosyal medya uygulaması için Microsoft, Oracle ve Walmart öne çıkıyor. İlerleyen günlerde satışın hangi firmaya olacağına dair bilgilerin kendisini göstermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.