Onaylandı... Taksim Meydanı’na dev cami yapılacak

Onaylandı... Taksim Meydanı’na dev cami yapılacak

Cami Sular İdaresi bitişindeki 1482 metrekarelik alanda inşa edilecek.

Taksim'e yapılması planlanan cami için hazırlanan proje İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Cami Sular İdaresi bitişindeki 1482 metrekarelik alanda inşa edilecek.

Onaya ilişkin karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Onaylanan proje ünlü mimarlar Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'ın imzasını taşıyor.

Onaylanan projeye göre cami 900 metre taban oturumu üzerinde, yaklaşık 21 metre yükseliğinde olacak. 9.6 metre yüksekliğinde bir kubbesi olacak cami Sular İdaresi bitişindeki 1482 metrekarelik alanda inşa edilecek. Projede caminin altına otopark ve sosyal kültürel faaliyetler için konrefans salonu inşa edilmesi de planlanıyor. Caminin inşasına planlanan alandaki dükkanların tahliye edilmesinin ardından başlanacak. Caminin yapılacağı alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğu için çalışmalar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde başlatılacak. Taksim bölgesine cami yapılması daha önce de gündeme gelmiş hazırlanan çeşitli projeler uygulama aşamasına geçemeden mahkemeler tarafından iptal edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.