Önce Can Sonra Yeşil Alan

Önce Can Sonra Yeşil Alan

Ali Eyce yazdı; Önce Can Sonra Yeşil Alan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce yaptığı açıklamada İzmir’in Karabağlar İlçesi’ne geniş yer verdi.

Konu deprem düzleminde kentsel dönüşümün acilen yapılması, tamamlanması olunca merkezi kadar, yerel iktidarların da üzerine düşeni yapması gerektiği konusuna gelince Karabağlar ‘da konunun içine dâhil oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karabağlar ’da yapılmayan, yapılamayan, yapılmasına mahkemelerde açılan davalarla engel olunan kentsel dönüşümü anlatırken, Türkiye’nin 41 ilinden daha fazla nüfusa sahip koca ilçede kentsel dönüşümün başlayamaması yüzünden konutların riskli, insanların hayatlarının riskli olduğunu altını çize çize söyledi.

Sonuna da kadar doğru tespit ve doğru sonuç.

Karabağlar İlçesi’nde ilçenin Karabağlar olmasından önce yaşayan birisi olarak, ömrümün 40 yılını bu ilçenin bir semtinde yaşamış insan olarak Karabağlar’ın gelişmesini değil, genişlemesini en iyi bilenlerdenim.

Karabağlar’ın sınırlarında neredeyse tamamında kentsel dönüşüme ihtiyaç var.

İnsanların kaçak olarak yaptıkları binalar da, kaçak olarak yaşadıkları hayatlarda riskli durumda.

Temeli olmayan yapılar, temeli olsa kolonu olmayan yapılar, oğluma, kızıma, kardeşime, dayıma, emmime diye kat üstüne kat çıkılan yığma katlar Karabağlar’ın en büyük tehlikeli hali.

Karabağlar Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,’nun kentsel dönüşüme haklı veya haksız bir şekilde itiraz edip, mahkemelere başvurmasının sonucu kentsel dönüşüm de başlayamadı.

Sağlam binalar yaptığı asrın depreminde ispatlayan TOKİ Karabağlar’da düşündüğü, projelendirdiği ve yapımına izin verdiği hiçbir konutun temeline dahi atamadı.

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu’nun mahkemeye başvurması üzerine.

Başvurusunda kişi başına düşen yeşil alan düşünen, kat yoğunluğuna itiraz eden Başkan Selvitopu’nu sormak gerekiyor, engel olduğun kentsel dönüşümün yapılmaması yüzünden olası bir depremde sağlık konutlarda yaşama şansı bulayan, hayatın kaybeden, yaralanan insanlara ne diyeceksin?

Evleriniz yıkıldı ama yeşil alanımız bol mu diyeceksin?

Başkan Selvitopu önce insanların can güvenliği!

Başkan Selvitopu önce insanların mal güvenliği!

Başkan Selvitopu önce insan!

Sonra yeşil alan!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.