Önce İftar, Sonra Dost Market Açılışı

Önce İftar, Sonra Dost Market Açılışı

Dost Marlet'in üçüncü şubesine vekilli açılış.

İhtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye ve yakacağa kadar pek çok temel ihtiyacını özgürce alabildiği Dost Market’in üçüncü şubesi Doğanlar’da hizmete açıldı. Bornova Belediyesi’nin 2014 yılında ilkini hizmete sunduğu Dost Market’in yeni şubesinin açılışını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Özcan Purçu ile birlikte yaptı.  Bornova Belediyesi’nce düzenlenen açık hava iftarının ardından yapılan açılışa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için bütün olanaklarını kullanan Bornova Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her gün bir mahallede verdiği açık hava iftarlarına Doğanlar Mahallesi ile devam etti. İftarın ardından Dost Market’in Doğanlar Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Bornova Merkez ve Altındağ şubelerindeki bütün imkanların ve ürün çeşitliliğinin sunulduğu Dost Market’in açılış kurdelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Özcan Purçu ile vatandaşlar birlikte kesti. Doğanlar’daki Dost Market’in içinde ‘Giysi Bankası’ da hizmete açıldı. Açılışın ardından Başkan Atila konuklarla birlikte Dost Marketi gezdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Dost Market’in önemli bir işlev göreceğine inandığını belirterek, “Ramazan ayının terörün bitmesine, kardeşliğin gelişmesine, büyümesine ve barışın gerçekleşmesine katkıda bulunmasını diliyorum”dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Doğanlar’da çok güzel hizmetler yapıldığını söyleyerek, “Görüyorum ki Doğanlar’da çok güzel hizmetler yapılıyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila genç yaşına rağmen çok önemli bir hizmet dönemi geçiriyor. Dost Market’i Türkiye’ye kazandırdı. Dost Market vatandaşlara uzanan bir dost eli. İhtiyaç sahiplerine nasıl insanca, onurları korunarak yardım edilir bu Dost Market’le gösterildi. Olgun Atila, Dost Marketleri açarak Türkiye’ye örnek hale getirdi. Bu yardımlaşma ve iyilik hareketiyle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Dost Market’in örnek bir belediyecilik hizmeti olduğunu belirterek, “Dost Market gibi uygulamalar CHP’li belediyelerin sosyal adalet için, halk için neler yapılabileceğinin göstergesi. CHP’li belediyeler olarak yoktan varetmeye çalışarak ülkemiz için, halkımız için en iyi hizmeti sunmanın mücadelesini veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi Türkiye’de halkına, vatanına en iyi hizmeti yapan belediyeler” diye konuştu.

İyiliğe aracılık ediyoruz

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, engellilerden yaşlılara, maddi durumu yetersiz ailelerden kentteki olanaklara erişimi kısıtlı kadınlar ve çocuklara,  tüm ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını söyledi. Bornova Belediyesi’nin dost elini

ihtiyacı olan herkese ulaştırmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Başkan Atila, “Bornova Belediyesi olarak iyiliğe aracılık ediyoruz. Amacımız  daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak” dedi. Başkan Atila, Dost Market’ten yararlanan ihtiyaç sahiplerinin kartlarına Ramazan ayı nedeniyle fazladan kredi yükleneceğinin de müjdesini verdi.

Dost Market vatandaşın yanında

Dost Market’in raflarında gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye herşey yer alıyor. Ayrıca vatandaşlar kışlık odun ihtiyaçlarını da Dost Market’ten temin edebiliyor. Dost Market’ten 4 bine yakın ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor. İhtiyaç sahipleri gelirlerine göre yılda 8 kez kartlarına yüklenen bakiyelerle dilediği gibi alışveriş edebiliyor. Ayrıca yatalak ve yaşlı gibi ulaşım sorunu yaşayan 82 vatandaşın talepleri doğrultusunda hazırlanan yardım paketleri de elden ulaştırılıyor. Dost Market’ten yararlananları belediye meclisinde her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Hayırseverler, Türk Kızılayı aracılığı ile Dost Market’e nakit olarak bağış yapabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.