Önce İnsanTaşıdı, Sonra Hayallerini!

Önce İnsanTaşıdı, Sonra Hayallerini!

Bozşahinler Turizm, taşımacılık sektöründe 20 yılını doldurdu. 

İş yaşamına 1999 yılında küçük bir ofiste üç kişi ve bir araçla başlayan İrfan Görkemli’nin kurucusu ve sahibi olduğu Bozşahinler Turizm, 20 yılını doldurduğu taşımacılık sektöründe hayallerinin de ötesine ulaşmanın sevincini yaşıyor. 20 yıl önce bir kıvılcımla başlayan hizmet yolculuğunu, bugün kalite tutkusuna dönüştüren 6’sı kadın şoför, 350 çalışanıyla dikkat çeken Bozşahinler Turizm, İzmir’den çıktıkları yolculukta önce Ankara ve İstanbul olmak üzere doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine güzel Türkiyemizin heryerinde  hizmet veriyor.

“Güvenli Yol Arkadaşınız” sloganıyla hareket ederek, personel taşımacılığına yeni bir anlayış getiren Bozşahinler Turizm, bu zorlu yolculukta, çalışanlarından destek alıyor. Personel taşımacılığında çalışan insan faktörünün önemli olduğunu düşünen Bozşahinler Turizm Kurucusu İrfan Görkemli,  gönülden işine bağlı, güleryüzlü personeli ile sektörde fark yarattıklarına inanıyor. Finans yönetimi, mali yapı, kalite standartları, müşteri ile ilişkilerin ve satış ayaklarının, sahada varolması, için birbiriyle uyumlu olması gerektiğine vurgu yapıyor. 2020 yılı için % 10-15 büyüme hedefleyen Bozşahinler Turizm yılın ilk ayı itibariyle % 5 oranı yakalamış durumda.

İstanbul da doğup ilk, orta ve lise eğitimlerini İzmir de tamamladığını belirten İrfan Görkemli, işletmecilikte belli alanlarda çalışıp tabandan alaylı yetişme yapısıyla kendi işini kurmanın nasip olduğunu ifade ediyor. Karakterine uygun bir meslek olduğunu düşünerek taşeron olarak bir firmada kendi aracıyla şoförlük yaptığına değinen Görkemli, “Sonra sektör yapısını irdelemeye başladım. Çalıştığım firmada işi öğrenmek için mutfağına girmem gerekiyordu. Patronuma ‘benim daha önceden satış, pazarlama, muhasebe finans yönetimleri konusunda bilgim ve tecrübem var, ihtiyacınız olursa yardımcı olurum’ diye bilgi vermiştim. Birgün gerek oldu ve beni muhasebe departmanına aldılar. Kendi aracımla bir taraftan şoförlük yaparken bir taraftan da içeride muhasebe anlamında destek olarak sektörü, mali yapıyı, arabayı ve arabacıyı öğreniyordum. Belli bir süre çalışıp o deneyimi kazandıktan sonra patronumdan müsade isteyerek ‘ben şirket olarak bu işi yapmak istiyorum’ dedim. 2003 yılında şirketleşmiş olduk” dedi.

06__vip_filo.jpg

“Güçlü araç filosu ve insan kaynağıyla taşımacılığa yeni bir boyut kazandırdık”

Daha önce çalıştığı sektörlerden birinin de kargo üzerine olduğunu ifade eden Görkemli; bu sayede bir çok hinterlandı bildiğini; bunun avantajıyla kazandığı deneyimi birleştirerek firmalarla görüşmelere başladığını ifade ederek, “O günden bu yana 9’u holding yaklaşık 35 şirketle; 12 bin personel ve öğrenciye taşımacılık hizmeti veriyoruz. İzmir de 600’ün üzerinde rakibimiz var. Ama bizi bunlardan farklı kılan ayrıcalıklarımızın birincisi; personelin eğitim ve enformasyon yapısı: Şirketimizin yerleşik bulunduğu plazamızda, aktif olarak kullandığımız 90 kişilik bir eğitim salonumuz var. Sektöre örnek olmak için, eğitim çalışmalarını yıl boyunca sürdürüyoruz. Rutin olarak seminer , bilgilendirme, değerlendirme ve sertifika programlarımızla kadromuzu güncel ve donanımlı kılıyoruz.  İkinci olarak kalite ve güvenlik yaklaşımımız ile farkımızı ortaya koyuyoruz. Riskin yüksek olduğu turizm ve taşımacılık sektöründe  operasyonel ve teknolojik sistemleri örtüştürerek sahadaki riskleri minimize ediyoruz.  Üçüncü olarak ise personelimizin genç dinamik yapısı. 21 yıllık tecrübemizle ortaya koyduğumuz stratejimiz ve eğitimli personelimizle, sektöre katma değer kazandırıyoruz. Dördüncü  farkımız ise; öz mal yapımızın çok güçlü oluşu. Yaklaşık 75 adet öz mal otobüs, midibüs, ve VIP taşıtımız var.Bu taşıtlarımızı kullanan ve operasyonlarımızı gerçekleştiren tecrübeli 350 çalışanımız var. Bu da firmalar da güven oluşturuyor. Bildiğimiz ve emin olduğumuz işe yatırım yapıyoruz. Kullandığımız araçların yüzde 99’u kalite, konfor, estetik, güvenlik ve çevreye zarar vermeyen unsurları bir arada bulunduran Mercedes marka araçlardan oluşuyor. İnsanların can güvenliğine önem veren bir kuruluşuz. Bozşahinler Turizm standardı olarak; kullandığımız araçları, VIP kısmında üç yıl, personel ve öğrenci taşımacılığı alanında ise beş yılda bir değiştiriyoruz. Araç filomuzu dinamik ve modern tutuyoruz. Ayrıca plazamızda bulunan araç temizlik ve hijyeni bölümünde araçlarımızın düzenli olarak bakımlarını yapıyoruz.

Turizm şoförünü eğitim de, tekstil şoförünü turizm de kullanamazsınız, bunu yalnızca bir şoför kültürü gibi düşünemeyiz. Bu sebeple kurumumuz içerisinde birincisi eğitim salonu, ikinci olarak müşterinin sağlığını korumak ve hijyen adına yıkama bölümü çok önemli benim için. Kaliteyi oluşturan güvenlik olduğu kadar temizlik ve konforu da önemli etkenler olarak benimsiyoruz” şeklinde konuştu.

Taşımacılığı yapılan kurumun pencerisinden bakılmadığı takdirde başarının hayal olduğunu vurgulayan İrfan Görkemli: “Kanun ve mevzuatta yazılı olmayan, sektörün ve insanlığımızın etik kavramlarını muhafaza ederseniz ve ilke olarak benimserseniz gelecekte çok güzel neticelerini görebilirsiniz, ‘saygınlık’ bunlardan bir tanesidir ve bu bağlamda sektörde ‘Güvenli Yol Arkadaşınız’ sloganı ile herkese hizmet vermeyi arzu ederiz. Ticari ilişkimiz olması şart değil, herkese çayımızı ikram etmeyi ve sohbet etmeyi arzu ederiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum