Önce tahliye sonra beraat

Önce tahliye sonra beraat

Adana’da evli ve 3 çocuk babası Hasan Germ ile ‘yasak aşk’ yaşayan ve bu ilişkisinden dünyaya gelen bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak...

Adana’da evli ve 3 çocuk babası Hasan Germ ile ‘yasak aşk’ yaşayan ve bu ilişkisinden dünyaya gelen bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen 22 yaşındaki Melek Demir hakkında ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemiyle dava açıldı. İşte o davada flaş bir gelişme yaşandı. Üniversiteli genç kadın, önce bebeğinin cesedinin çürümüş olması ve kesin ölüm nedeninin de belirlenememesi nedeniyle tahliye oldu sonra da yargılandığı davada beraat etti.

Adana’da ‘yasak aşk’ yaşadığı evli ve 3 çocuk babası Hasan Germ’den hamile kalan ve dünyaya getirdiği bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 22 yaşındaki Melek Demir, önce cezaevinden tahliye edildi, sonrasında da ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemiyle yargılandığı davadan beraat etti. Üniversiteli genç kadının, bebeğini öldürdüğüne yönelik ‘kesin ve inandırıcı delil’ olmadığı için davada aklandığı vurgulandı.

EVLİ ADAMLA ‘YASAK AŞK’

Gaziantep’te üniversite eğitimi alan Melek Demir, 33 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Hasan Germ ile tanıştı. İkili, bir süre sonra ‘sevgili’ olup, birlikte yaşamaya başladı. Bu ilişkiden hamile kalan Demir, iddiaya göre; 10 Ağustos’ta Adana’daki ailesinin evinde sabaha karşı, tuvalette bir erkek bebek dünyaya getirdi. İddiaya göre; bebeğin ağlayıp da evdeki anne ve ağabeyinin durumu öğrenmesinden korkan Demir, endişeye kapılarak bebeği yere attı.

BABASININ MEZARINA GÖMDÜ

Beton zemine başını çarpan bebek, hayatını kaybetti. Melek Demir, ölen bebeğini beze sarıp, çantasına koyarak evden çıktı. Baklalı Köyü’ne giden genç kadın, çantasındaki bebeği babası Ali Demir’in mezarına gömüp, gündelik hayatına geri döndü. Bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Melek Demir’i gözaltına alırken, bebek de gömüldüğü yerden çıkartılıp, Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Gözaltına alınan Demir, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KİLOSU HAMİLELİĞİNİ GİZLEDİ

Demir, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde ise; hamileliğini ailesinden gizlediğini ifade ederek, bebeği aldırmayı düşündüğünü, ancak parasızlık nedeniyle bunu yapamadıklarını anlattı. Demir, “Ailem, Hasan ile ilişkimizi öğrenince onunla tanışmak istedi. Bunun üzerine Hasan tek başına gelip, beni ailemden istedi. Hamile olduğumdan ailemin haberi yoktu. Zaten fazla kilolarım nedeniyle kimse bu durumu anlamadı” dedi.

SANCIM VAR DİYE TUTAMADIM

Olay günü sancısı olduğunu ifade eden Demir, “Sabaha doğru tuvalete gittim. Bebek kafa üstü yere düştü. Sancım ve ağrım olduğu için bebeği tutamadım. Kendime gelip de bebeği kucağıma aldığımda öldüğünü anladım. Bebeği kesinlikle ben öldürmedim. Bebeğimi babamın mezarına gömdükten sonra Hasan'ın eşi olduğunu söyleyen bir kadın beni aradı. Ben Hasan'ın evli olduğunu o zaman öğrendim” savunmasını yaptı. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı’nın hazırlamış olduğu iddianame, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Melek Demir hakkında da; 'alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Mahkemeye çıkacağı günü bekleyen Demir ile flaş bir gelişme yaşandı. Bebeğin ölümüyle ilgili olarak Adli Tıp’ın hazırladığı otopsi raporu, mahkemeye ulaştı.

BEBEĞİN CESEDİ ÇÜRÜMÜŞ!

İşte o raporda; bebeğin cesedinin çürüdüğü, bu nedenle de kesin ölüm nedeninin belirlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çekildi. Üniversiteli genç kadının avukatı da mahkemeye müvekkili için ‘tahliye’ talebinde bulundu. Söz konusu başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, ‘suç vasfının değişme ihtimali’ nedeniyle Melek Demir’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Bu karar üzerine de Demir, cezaevinden tahliye edildi.

KESİN VE İNANDIRICI DELİL YOK!

Yargılandığı davada bir kez daha hakim karşısına çıkan Demir, bebeğinin ölü doğduğunu ifade ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Adana Adli Tıp Kurumu’nun, ‘bebeğin cesedinin çürümüş olması nedeniyle kesin ölüm nedeninin belirlenmesi mümkün değil” yönündeki otopsi raporuna değerlendiren mahkeme heyeti, Melek Demir’in, bebeğini öldürdüğüne dair ‘kesin ve inandırıcı delil yok’ diyerek, sanığın beraatına karar verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.