OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımı kolaylaşıyor

OneDrive ve Microsoft Teams üzerinden dosya paylaşımı kolaylaşıyor

Microsoft büyük bir sürpriz yaparak OneDrive, SharePoint ve Teams kullanıcıları için karşıya yükleme sınırlarını güncelledi.

Microsoft, özellikle OneDrive kullanıcılarının şikayet ettiği karşıya yükleme sınırlarını pandemi döneminde 100 GB olarak belirledi. Bugün ortaya çıkan yeni güncelleme duyurusuyla birlikte ise OneDrive karşıya yükleme sınırı 250 GB olarak değiştirildi.

Microsoft, bu yeni yükleme desteğinin bu ayın sonunda yayılmaya başlayacağını duyurdu. Ancak genel kullanım için 2021 ilk çeyreğini yani Mart ayını beklememiz gerekecek.

Bu yeni güncelleme ile  evden çalışanların dışında kişisel amaçlarla OneDrive kullananlar için de yine aynı limiti kullanmak mümkün olacak. OneDrive dışında Microsoft Teams ve SharePoint kullanıcıları da bu karşıya yükleme limitinden faydalanabilecek.

Microsoft SharePoint, şirket içi dosya paylaşımı için kullanılan bir yazılım. Microsoft Teams ise, tıpkı Zoom gibi video görüşme yapabileceğiniz, yine OneDrive üzerinden dosya paylaşımı yapabileceğiniz, Zoom rakibi ücretli bir yazılım.

Microsoft Teams özellikle pandemi döneminde Zoom tarafında yaşanan güvenlik açıkları nedeniyle en çok tercih edilen konferans uygulamalarından birisi oldu.

OneDrive ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

OneDrive, Microsoft tarafından geliştirilen bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma programı. Kullanıcılar, Microsoft hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına  Chrome, Edge, Firfox, Safari, Opera gibi popüler internet tarayıcıları üzerinden ya da Android ve iOS uygulaması üzerinden ulaşabiliyor.

Ancak OneDrive karşıdan yükleme işlevini kullanmak için Microsoft OneDrive sayfasını ya da masaüstü uygulamasını tercih etmeniz gerekiyor. OneDrive nasıl kullanılır? Sorusunun cevabı ise Microsoft destek sitesinde şu şekilde verilmiş:

–  OneDrive web sitesinde Microsoft hesabınızla oturum açın ve dosyaları eklemek istediğiniz konuma göz atın

–  Karşıya Yükle’yi seçin.

–  Karşıya yüklemek istediğiniz dosyaları belirleyin ve Aç’ı seçin.

Her ne kadar OneDrive iş insanları tarafından fazlasıyla kullanılsa da, halen son kullanıcı tarafında gizemini koruduğunu, OneDrive ne işe yarar aramasının Google’da ilk sırada yer almasından anlamak mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.